Home Laatste Nieuws Ruime overwinning voor SEH tegen Wilsum

Ruime overwinning voor SEH tegen Wilsum

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een afgetekende overwinning geboekt. In het eerste bedrijf tegen hekkensluiter Wilsum ging het duel nog behoorlijk gelijkop, maar scoorden alleen de gastheren. Na de rust was SEH beter en liep het nog uit naar 3-0.

Voor SEH wachtte dit keer het thuisduel tegen de hekkensluiter, Wilsum. Die ploeg had de laatste vier duels verloren en dus de punten broodnodig om van de onderste plek af te komen. De Heerdenaren wilden juist winnen om bovenin mee te blijven doen. De omstandigheden waren deze middag ideaal, met een zonnetje en een bijna strakblauwe lucht.

Net als vorige week moest SEH het doen zonder de nodige spelers. Ten opzichte van vorige week bijvoorbeeld ook geen Joël Veldman. Hij werd vervangen door Nathan van Dommelen. Wel waren Christijan Vonderman en Jeremy van de Beek fit voldoende om op de bank te zitten. Zij zouden beiden nog invallen.

In de beginfase van de wedstrijd bleek dat Wilsum het logischerwijs niet zomaar wilde opgeven. En de eerste gevaarlijke momentjes waren dan ook voor de uitploeg. Een diepe bal op Rienk van de Wetering kon nog net weggewerkt worden en even later grabbelde keeper Nol Braam bij een poging van Daniel Niemeijer, maar had hij het leder in twee instanties vast. De uitploeg zocht de diepte regelmatig met lepe ballen over de defensie, waar SEH het soms moeilijk mee had.

Ook de Heerdenaren kregen kansen. Rond het kwartier spelen kreeg het twee vrije trappen rondom het strafschopgebied van de tegenstander. Die tweede standaardsituatie lag op een ideale plek voor Rowin Moerenhout. Zijn poging ging rakelings over. Even later kwam een voorzet van Mark Zandvliet net niet bij Nathan van Dommelen. En aan de andere kant probeerde Niemeijer het met een vrije trap, maar ook zijn schot ging over.

Na een half uur spelen kwam SEH toch op voorsprong. Marijn Mijnheer ging voor Wilsum tijdens de opbouw in de fout. Sem van Lohuizen ontfutselde hem de bal en kon zomaar alleen op doelman Teko Malanda af en schoot beheerst binnen. De eerste treffer voor deze jonge buitenspeler: 1-0!

Vlak daarna had Timo Borreman nog een kans na een pass van Jochem Tellegen, die constant veel vrijheid genoot aan de zijkant van het veld, maar doelman Malanda bracht goed redding. Zo was de marge bij rust één.

Een furieuze start voor SEH in de tweede helft, want na elf seconden kon Nathan van Dommelen al bijna de bal langs de keeper tikken. Aan de andere kant ook een grote kans voor Alwin van de Wetering na een voorzet van links, maar Nol Braam redde fraai.

In de tegenaanval die volgde ging Mark Zandvliet na contact onderuit in het strafschopgebied van Wilsum. De scheidsrechter floot enkele tellen later voor een penalty. Bij Wilsum begrepen ze die beslissing niet, maar de strafschop stond en Jochem Tellegen schoot koeltjes binnen: 2-0.

Na een uur spelen claimde Wilsum hands van Rowin Moerenhout, maar kreeg het geen penalty. Na een slechte uittrap van doelman Malanda was er een grote kans voor Sem van Lohuizen, maar hij schoot naast. Een minuut later was het wel raak. Een fraaie pass van Jochem Tellegen kwam bij Nathan van Dommelen. De linksbuiten tikte de bal langs de keeper en was vervolgens sneller dan de verdediger om het leder in het lege net te tikken: 3-0. Vlak daarvoor had Jochem Tellegen nog geel gekregen, de enige aan Heerder zijde.

Daarmee was de wedstrijd wel beslist, met nog ruim 25 minuten te spelen. SEH wisselde vijfmaal. Naast Vonderman en Van de Beek kwamen ook Berghorst, Dezijn en Van Oene in het veld. Ook Wilsum wisselde meerdere malen en die spelers brachten nog wel wat nieuwe energie in het team.

Want gescoord werd er niet meer in de slotfase, maar dat had zomaar nog wel gekund aan beide zijdes. Een kopbal van Marijn Mijnheer werd stijlvol gepakt door keeper Braam en Jelmer Sollie schoot hard over. Aan de andere kant kreeg Mark Zandvliet de bal niet langs de keeper en Malanda bracht ook redding op een poging van Cas Haverkamp. Zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor SEH

Een duidelijke- en misschien wel zakelijke- overwinning voor SEH. De ploeg scoorde voor het eerst dit seizoen vaker dan tweemaal in een competitieduel en hield bovendien de nul. Van de top-vijf verloor alleen Rood-Wit. Ulu Spor en DSV staan nu boven en onder de Heerdenaren, maar hebben beiden nog een duel in te halen. Volgende week wacht weer een thuisduel voor SEH. Dan tegen ESC. Aanvang: 14.30 uur!

SEH: Nol Braam; Wessel Tellegen, Rowin Moerenhout (70. Hein Dezijn), Rick Zandvliet ©, Cas Haverkamp; Timo Borreman (79. Jeremy van de Beek), Stan Polkamp (79. Harmen van Oene), Jochem Tellegen; Sem van Lohuizen (90. Christijan Vonderman), Mark Zandvliet, Nathan van Dommelen (70. Wessel Berghorst).

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl