App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws RKZVC beperkt nederlaag tegen koploper WHC

RKZVC beperkt nederlaag tegen koploper WHC

door Redactie
1 reacties

De uitslag lijkt behoorlijk goed tegen de koploper maar gezegd moet worden dat RKZVC de gehele wedstrijd weinig had in te brengen. De Wezepenaren hadden mogelijk 70% balbezit maar veelal op of net over de middellijn en zochten weinig diepte.

RKZVC werd natuurlijk wel gedwongen om te verdedigen maar deden dat het grootste deel van de strijd buiten de zestienmeter. Zo ontstond er eigenlijk een saaie wedstrijd met veel tikjes breed en terug. Uiteindelijk waren er naast enkele corners voor WHC maar twee situaties met doelpogingen in de laatste vijf minuten voor rust. De eerste was een afstandsschot met een rare stuit die keeper Rutger Tenhagen in twee keer pakte. De tweede was een wild schot ruim naast na een corner.

In de tweede helft ging het lange tijd op dezelfde manier verder: WHC in balbezit en RKZVC verdedigend buiten de zestienmeter. Wel pushte WHC meer en kwamen ze wat vaker in de zestienmeter. De eerste echte dreiging was een schot van 20 meter afstand in de 58e minuut dat een metertje naast de verre paal zeilde. In de 68e minuut viel toch de 1-0 nadat Rutger Tenhagen een vrije schietkans verwerkte tot corner. Die corner werd in eerste instantie weg gewerkt. De rebound werd echter weer ingebracht waarna Rinse van der Velde van dichtbij kon binnen tikken.

Meteen probeerde WHC door te drukken en kreeg ook kansen. Een scherpe voorzet werd door iedereen gemist, een vrije kopbal werd door Rutger Tenhagen gemakkelijk gepakt en een voorzet werd door een spits net over de lat getikt. In de laatste vijf minuten probeerde RKZVC of er toch nog een puntje was te halen. Een schot van 35 meter afstand werd door de Wezepse onder de lat geplukt en Niels te Molder kon net niet bij een dieptepass. Echte kansen waren het dus niet.

Hoewel het een nederlaag blijft en er geen punten kunnen worden bijgeschreven, kan er wel wat vertrouwen uit worden gehaald omdat er goed verdedigd werd tegen de uitgesproken titelfavoriet. Als de komende wedstrijden net zo geconcentreerd gespeeld worden, moet het toch mogelijk zijn om in ieder geval directe degradatie te ontlopen.

16 maart speelt RKZVC om 18.00 thuis tegen DZC ’68 (Doetinchem).

Bron: RKZVC

Reageer op dit artikel

1 reacties

Henk van het Ende 13 maart 2024 - 13:43

Het is overigens Wezepers ! Verder prima artikel

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |