App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SEH boekt knappe overwinning bij BAS

SEH boekt knappe overwinning bij BAS

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een lekkere overwinning geboekt. In Biddinghuizen ging de wedstrijd tegen gastheer BAS lang behoorlijk gelijkop, maar zorgden twee zeer fraaie treffers van Cas Haverkamp en Jochem Tellegen voor de voorsprong. De thuisploeg deed in de blessuretijd nog wel wat terug, maar dat mocht niet meer baten: 1-2.

Op voorhand was duidelijk dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden voor SEH, op het redelijk tot matig bespeelbare natuurgrasveld in Biddinghuizen. Het heenduel begin dit seizoen werd dan wel met 2-0 gewonnen; de Heerdenaren zaten niet in de beste periode van het seizoen. Zowel qua uitslagen als op het gebied van spelniveau kon het in de afgelopen wedstrijden wel beter. BAS daarentegen boekte na een trainerswissel- en drie nederlagen rond die periode- twee overwinningen op een rij.

SEH reisde met een behoorlijk gehavend team af naar sportpark ‘De Schelp’, waar de omstandigheden voor begin maart simpelweg prima waren te noemen. Keeper Ties van Leeuwen moest deze week een medische ingreep ondergaan. Captain Michiel de Gooijer was ziek en ten opzichte van vorige week ook onder anderen geen Christijan Vonderman, Youp Dil en Luka Khabuliani bij de selectie. Wel waren Timo Borreman en Jochem Tellegen weer terug en zat Wessel Berghorst na zijn blessure op de bank.

Het gevolg was een wat gewijzigd en zeker ook jong elftal dat mocht starten. Cas Haverkamp, vorige week nog spits en doelpuntenmaker, was nu als de rappe linksback nodig. Op het middenveld maakte O19-speler Stan Polkamp zijn basisdebuut. En ook doelman Nol Braam mocht starten. Zo stonden er liefst zes Heerder spelers uit het geboortejaar 2005 of 2006 op het wedstrijdformulier. Maar ondanks de vele veranderingen was dit geen verkeerd elftal, waar zeker voetballend gezien wel wat van verwacht mocht worden.

Over de eerste helft, die eigenlijk een minuut of vier te laat begon, zal niet enorm veel nagepraat worden. SEH had optisch iets meer de bal en voetbalde vaak wat makkelijker, maar uiteindelijk waren de twee of drie beste kansen voor de thuisploeg.

Zo zag de sterke spits Yuri van den Dikkenberg zijn schot nog aangeraakt worden na dik 20 minuten, met een corner tot gevolg. Een minuut of vijf voor de rust ging het bijna fout voor SEH, toen de terugspeelbal van Joël Veldman te kort was. Maar doelman Braam was alert en redde goed. Hetzelfde deed hij op slag van rust, na een aanval over links en een schot van Patrick Zondag.

SEH probeerde het daarentegen met de rappe mensen aan de zijkant. Cas Haverkamp was in de beginfase bijna eerder bij de bal dan doelman Silvijn de Groot, maar gevaar bleef uit. Ook Sem van Lohuizen liet zich zien met wat acties en voorzetten, waar teamgenoten weinig uithaalden. En Mark Zandvliet had nog een schotkans na een snelle omschakeling, maar zijn bal ging een meter naast.

Zonder nieuwe namen begonnen de ploegen aan de tweede helft. SEH werd aanvankelijk wat achteruit gedrukt, ook door twee blessurebehandelingen bij Cas Haverkamp en Rowin Moerenhout. Hierdoor stonden de Heerdenaren enkele minuten met een man minder op het veld en zette BAS wat aan. Het leverde wat gevaarlijke situaties in het strafschopgebied op, maar echt noemenswaardige pogingen nauwelijks.

Na een wat moeilijke eerste tien minuten in het tweede bedrijf nam SEH het heft meer in handen. Wat volgde was een fase met veel kansen. Mark Zandvliet kopte al snel een corner van Jochem Tellegen goed in, maar Silvijn de Groot redde erg fraai.

Enkele minuten later was het wel raak. Linksback Cas Haverkamp werd uit een vrije trap goed diepgestuurd door Tellegen en schoot vanuit een lastige hoek bij de tweede paal knap binnen. Amper bijgekomen van de feestvreugde was daar ook de verdubbeling van de voorsprong. Jochem Tellegen kreeg de bal rond de middenlijn en zag de keeper ver voor zijn doel staan. Dat zien is één, het vervolgens goed uitvoeren is twee. En voor dat laatste onderdeel krijgt hij een dikke tien, want de poging ging perfect en prachtig over de bepaald niet kleine doelman De Groot heen in het doel: 0-2. Het veld was relatief lang, dus de afstand moet zeker 50 meter zijn geweest.

Redelijk uit het niets en binnen de kortste keren zat SEH dus op rozen. Het was ook een fase waarin de ploeg vaker had kunnen- en eigenlijk moeten- scoren. Sem van Lohuizen kreeg meerdere opgelegde kansen, maar stuitte diverse malen op keeper De Groot. Hetzelfde gold voor Nathan van Dommelen, die in het veld kwam voor Van Lohuizen. En Mark Zandvliet werd in kansrijke positie nog net op tijd gestuit.

BAS bracht wat nieuwe krachten in de slotfase en ging zo toch nog op zoek naar de aansluitingstreffer. Invaller Jesper Claassen kreeg een aardige kans, maar schoot ruim over. Zo leek SEH de drie punten in de tas te hebben en kwamen ook Wessel Berghorst, Harmen van Oene en Hein Dezijn nog in het veld.

Maar toch werd het nog spannend. Een minuut of twee á drie in blessuretijd rondde Leander Touw een fraai rush over rechts goed af en zijn voorzet werd van dichtbij knap binnengewerkt door spits Van den Dikkenberg: 1-2. Waar SEH hoopte op snel affluiten door scheidsrechter Stuijfbergen, liet de leidsman toch nog een minuut of vijf doorspelen. BAS kreeg daarin bijvoorbeeld ook nog een corner, maar gescoord werd er niet meer. De blijdschap aan Heerder zijde was na het laatste fluitsignaal logischerwijs groot.

Een in vele opzichten fijne overwinning voor SEH, die de ploeg goed kon gebruiken. Voor het eerst in zo’n zeventien jaar (!) werden weer eens drie punten gepakt in Biddinghuizen. Door zelf te winnen en het feit dat Rood-Wit deze middag verloor zijn de mannen van trainer Vakkert nu weer medekoploper. Samen met Ulu Spor, maar de Zwollenaren hebben nog een wedstrijd meer tegoed. Volgende week wacht voor SEH een thuisduel tegen Wilsum. Aanvang: 14.30 uur!

SEH: Nol Braam; Wessel Tellegen (87. Hein Dezijn), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Cas Haverkamp; Timo Borreman, Stan Polkamp (87. Harmen van Oene), Jochem Tellegen; Sem van Lohuizen (73. Nathan van Dommelen), Mark Zandvliet, Joël Veldman (80. Wessel Berghorst)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |