Home Laatste Nieuws Teleurstellende remise voor hoofdmacht

Teleurstellende remise voor hoofdmacht

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag in eigen huis niet weten te winnen van Reaal Dronten. Waar in het eerste bedrijf de thuisploeg lichtjes de overhand had, was na de thee Reaal duidelijk de betere: eindstand 1-1.

Belangrijk duel wederom voor SEH, dat gezien de magere resultaten na de winterstop (4 uit 3), en de nederlaag in Elspeet vóór de kalkoen en het vuurwerk, wel weer een driepunter kon gebruiken. Zeker gezien het feit dat op andere velden concurrenten de degens met elkaar kruisten of ook een lastig programma hadden.

Vorige week op bezoek bij VEVO gemengde gevoelens bij de Heerdenaren. Knullig op achterstand komen wegens een wel of niet terecht gegeven penalty; terugkomen in de wedstrijd dankzij een cadeautje van de thuisploeg; rood incasseren, maar toch de overhand hebben in de slotfase van een voetbaltechnisch zeer matige tweede helft en uiteindelijk dus met een remise het veld verlaten.

Reaal zal wat dat betreft over een beter humeur hebben beschikt voorafgaand aan het duel met SEH. Want die ploeg won vorige week zeer knap van Ulu Spor met 2-1, een resultaat dat vermoedelijk menig volger van 4B niet zomaar zag aankomen. De wedstrijd eerder dit jaar tussen Reaal en SEH in Dronten werd door SEH gewonnen met 0-2.

Een aantal wijzingen aan de kant van SEH ten opzichte van het duel van vorige week. Allen noodgedwongen: Jochem Tellegen geschorst dankzij de twee gele kaarten gekregen op bezoek bij VEVO, Timo Borreman en Youp Dil de gehele week afwezig geweest. Laatstgenoemde was wel op tijd weer van de partij om plaats te nemen op de bank.

Een aftastend begin van beide ploegen op een matig bezet sportpark ‘de Eeuwlanden’. Het weer hielp misschien ook wel niet mee, de nodige neerslag voorafgaand aan het duel en een toch best wel gure gevoelstemperatuur maakten het voor toeschouwers zeker niet aantrekkelijk om de gang te maken naar de Veldkampseweg.

In de openingsfase ook weinig vuurwerk op het veld om de hartslag en gevoelstemperatuur iets op te krikken. SEH iets meer in balbezit, maar weinig tot echte kansen komend. En Reaal zocht wel, via met name haar beste man (spelend met nummer 16), naar haar voorwaartsen, maar die hielden in de eerste helft hun spreekwoordelijke kruit nog droog.

Dat SEH niet echt gevaarlijk werd voor het doel van Reaal lag een aantal keren ook aan de thuisploeg zelf. De Realisten speelden namelijk af en toe met een forse hoeveelheid ruimte in de rug, waar SEH met haar snelheid voorop zeker meermaals van had kunnen profiteren. Solo op het doelwit af gaan is dan zeker geoorloofd, in plaats van kiezen voor zekerheid met een pass richting teamgenoot met als gevolg tijd voor reorganisatie bij de tegenstander.

De 1-0 voor SEH viel net als de goal van vorige week uit het niets. Waar Reaal in de aanval was en dacht tot misschien wel een grote kans te komen, werd de bal door SEH uitverdedigd en werd vervolgens vrij snel de jonge Cas Haverkamp van randje eigen helft weggestuurd, met opnieuw weinig sprake van organisatie bij tegenstander Reaal.

Waar Haverkamp daarvoor in een aantal situaties misschien wel meer zelfzuchtig had mogen (en misschien wel moeten) zijn, om zo tot een echte kans te kunnen komen, was hij nu op zichzelf aangewezen waardoor afspelen geen optie was. Op snelheid was hij zijn laatste twee belagers de baas en schoof hij hard onder doelman Machiel Werkman raak: 1-0 voor SEH en daarmee een zeer welkome opsteker!

Een ideaal scenario zou je zeggen voor SEH tegen een tegenstander (met zeer zeker wel individuele en voetballende kwaliteiten) dat nu nog meer uit haar schulp zou moeten kruipen, op weg naar om te beginnen een gelijkmaker en daarna mogelijk nog zwaarder wegend resultaat.

Christijan Vonderman raakte vervolgens net voor de thee geblesseerd aan een terugkerende kwetsuur en moest zich in de rust laten vervangen. Voor hem in de ploeg kwam Harmen van Oene. Ook bij de Realisten een aantal wissels in de hoop nieuw en extra elan toe te voegen aan de ploeg.

In het tweede bedrijf was de ploeg van trainer Vakkert zichzelf vervolgens niet meer. Waar doelman Van Leeuwen in de eerste helft geen één keer echt handelend hoefde op te treden, zou dat in de tweede helft veranderen. SEH kreeg geen druk meer op de tegenstander, hield voorin geen ballen meer vast met daardoor geen ruimte en mogelijkheden meer voor aansluiting en leek daardoor overal een stapje te laat te komen.

Met name de linksbuiten van Reaal ging meer en meer op zoek naar zijn directe tegenstander Wessel Tellegen en gooide daarbij de trukendoos af en toe flink open. Trainer Vakkert wisselde wel diverse keren om weer meer grip op het duel te krijgen met zijn manschappen, maar Reaal bleef de overhand houden.

Zo gek was het dus ook niet dat na ongeveer 70 minuten spelen de 1-1 viel te noteren. Opnieuw snelde de linksbuiten langs zijn directe tegenstander en was de voorzet met zijn linkerbeen wel van dien kwaliteit, dat hij bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt kon worden door Jairzinho Slijngaard.

Beide ploegen weer op gelijke hoogte, een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tot dan toe, maar voor geen van beide ploegen een gewenst eindresultaat. SEH bleef jagen op meer via met name de lange bal op de ingebrachte Youp Dil, terwijl Reaal bleef gokken op haar behendige voorwaartsen.

Beide doelmannen kwamen in de absolute slotfase echter niet meer aan bod, waardoor het duel na 90 minuten en een beetje misschien voor zowel SEH als Reaal teleurstellend eindigde in 1-1. Voor SEH opnieuw geen zege in een matig duel, bij Reaal mogelijk wel de gedachte dat er gezien het getoonde spel in helft twee wel meer had in gezeten.

Tijd om te treuren voor de Heerdenaren is er echter niet gezien het overvolle programma in 4B. Volgende week wacht opnieuw een zware klus, dan zal er door het team van Vakkert een bezoek gebracht gaan worden aan de Parel van de Polder, oftewel BAS Biddinghuizen. Een overwinning zou daarbij niet alleen zeer welkom zijn met het oog op de ranglijst en de aansluiting met de topploegen, maar ook voor het gevoel en de moraal.

Winst en verlies liggen in sport soms dicht bij elkaar, want zo werkt het wel in het voetbalwereldje: terugkerend vertrouwen en moraal (dankzij een driepunter waarbij soms de kwaliteit van het voetbal nul uit maakt) kan zorgen voor nieuwe krachten en ontwikkelingen: een positieve gedachte waar de Heerdenaren zich op dit moment aan vast moeten klampen.

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Wessel Tellegen (70. Luka Khabuliani), Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Rick Zandvliet; Christijan Vonderman (46. Harmen van Oene), Joël Veldman (75. Youp Dil), Mark Zandvliet; Nathan van Dommelen (65. Stan Polkamp) Cas Haverkamp en Sem van Lohuizen.

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl