Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (40): Keijenburgse Boys- SV Halle

Rubriek scheidsrechter (40): Keijenburgse Boys- SV Halle

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

25 februari 2024: Keijenburgse Boys- SV Halle (2-0)

Ontvangst scheidsrechter: Een nieuwe vereniging voor mij ik mocht naar Keijenborg om de wedstrijd tussen Keijenburgse Boys en SV Halle te fluiten. Halle is voor mij een bekende vereniging, dus ik was daar in de voorbereiding al snel klaar mee (prima jongens en de enige helft die ze perse willen winnen is de derde helft). Keijenburgse Boys was nieuw voor mij, maar toen ik tijdens de voorbereiding op de Facebook pagina kwam zag ik dat ze mij al wel kennen. Een feestje na de wedstrijd met DJ Fiasco: dan heb je de juiste scheidsrechter voor de juiste wedstrijd. 😉 Het navigatiesysteem had het weer druk via Loil, Wehl Laag-Keppel naar Keijenborg: ik ben door het binnenveld geloodst en heb geen snelweg gezien. Eindelijk kwam ik aan en werd ik meteen welkom geheten door Halle die tegelijkertijd met mij aankwamen. Even de kantine in en daar was het iemand van Keijenburgse Boys die mij welkom heten en me meenam naar de bestuurskamer. Even een bakje koffie gedaan en me naar de kleedkamer laten begeleiden.

Kleedkamer:
Als er dan al een minpuntje zou kunnen zijn deze dag dan was het de kleedkamer. Deze was niet schoon, maar wel voorzien van alle benodigdheden voor een scheidsrechter. Maar toen na de wedstrijd tijdens de derde helft iemand naar me toekwam en zich verontschuldigde voor de vuile kleedkamer en zei dat er een scheidsrechter voor me had ingezeten, was ook dat gladgestreken.  “Een drankje in de rust scheids?” werd nog even gevraagd,  ik zeg: “prima!” “Zijn er nog andere dingen die ik moet weten?” vraag ik. Ja, we hebben ook nog een pupil van de week!! “Leuk, dat geeft altijd iets extra’s aan de wedstrijd!” zeg ik. Moeten de grensrechters nog bij u komen? Nee, dat doe ik op het veld geef ik aan.

Wedstrijd zelf: Met z’n allen het veld op en elkaar even een fijne wedstrijd wensen. De pupil van de week deed de toss en zorgde dat Halle voor dat de wedstrijd begon al met 1-0 achter stond. De toss munt was voor de pupil van de week die na de wedstrijd ook nog een mooie sjaal en een bal had gekregen met alle handtekeningen van de spelers van  Keijenburgse Boys erop. Een wedstrijd die goed begon vanuit het oogpunt van Keijenburgse Boys: een snelle 1-0 uit een vrije trap vanwege hands deed vermoeden dat het wel eens een grote uitslag zou kunnen worden maar niets was minder waar. Halle verdedigde met man en macht en haalde de rust met een 1-0 achterstand. Zelf hadden ze echter niet veel in de melk te brokkelen, ook de tweede helft bleef Keijenburgse Boys maar aanvallen en uiteindelijk scoorde ze dan ook de 2-0. Dik verdiend, maar Halle wil ik ook mijn complimenten geven want als je zoveel minder bent als je tegenstander is je rug rechten het enige wat je kunt doen. Na 90 minuten precies floot ik voor het laatst ook omdat we DJ Fiasco niet konden laten wachten. 🤣👍 Quote van de dag- en ik heb er wat voorbij horen komen- was toch wel: de DJ is een fiasco, de wedstrijd was een fiasco en de scheids was….?? Maar dan wel jezelf op laten halen door je vrouwtje omdat je naar je schoonouders moet🤣🤣 Ik zal je naam niet noemen maar je hebt wel een mooi feestje gemist!

Kantine: Een super leuke plek waar vrijwilligers druk waren om iedereen te voorzien van een hapje en een drankje. Waar we konden genieten van een voetbalwedstrijd op een breedbeeld tv en waar DJ Fiasco zeker geen fiasco bleek te zijn.

Derde helft: Een feestje na een wedstrijd die gewonnen is, is een garantie voor succes en als de tegenstander dan Halle heet weet je één ding zeker: je verliest de derde helft, maar je hebt een top feestje. Ook SC Rijnland kwam nog eventjes langs, die hadden ook vast gehoord van het feest na de wedstrijd. Ze zagen me en groeten me nog even. Logisch dat jij deze pot moest fluiten, zei iemand. Heerlijk gewoon tussen de boys na de wedstrijd, dat is het mooiste wat een scheidsrechter kan overkomen, zeg ik wel eens en dat meen ik ook. Maar Halle kreeg het voor elkaar om daar nog een extra dimensie aan toe te voegen: voor ik het wist moest ” scheidsie” even op de foto met de voetbalvrouwen ook dit was natuurlijk weer een legendarische moment. Als je dan daarna afscheid neemt en je gaat met applaus weg weet je dat je weer een prima prestatie hebt geleverd.

Consumptie/snack van de club: Zou ik bijna het balletje gehakt vergeten, maar dat kan natuurlijk niet waar zijn: een prima balletje! Al dekten ze zichzelf wel in met de quote: “zo lekker als bij Babberich is het niet hoor scheids!!”  Mooi dat mensen die verslagjes zo massaal lezen! Deze was prima en met koffie vooraf en een sportdrankje met minder suiker erin dan in een AA-drankje 🤣🤣 is er ook bij Keijenburgse Boys goed voor mij gezorgd. Rest mij Keijenburgse Boys en Halle te bedanken voor een mooie zondag. Een zondag zonder kaarten maar met mooie foto’s: bedankt toppers! 👍

Tip van de scheids:
Als jullie mij in één zin noemen met Bas Nijhuis, dan kom ik natuurlijk graag bij jullie toernooi fluiten. Als Bas komt, komt Jan Blaauw ook! 🤣🤣👍

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl