App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SV Epe neemt punten mee bij DOS Kampen

SV Epe neemt punten mee bij DOS Kampen

door Redactie
0 reacties

Een over de gehele wedstrijd beter spelend en strijdend Epe won uiteindelijk dik verdiend met 1-2 van DOS Kampen.

In het begin van de wedstrijd was Epe al de ploeg met het meeste balbezit en kreeg enige kansen via Sven van Egteren, Stefan Lokhorst en een afstand schot van Maurits de Jong. In de 8e minuut was het echter Epe doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven, die bekwaam redde na een foutje op het Epe middenveld, waardoor de thuisploeg een kans kreeg.

Na 30 minuten floot , de overigens goed leidende scheidsrechter Wesley O”Niel uit Zeewolde , voor een overtreding binnen het strafschopgebied van Epe. Het was een, volgens velen, correcte ingreep van Tijn Nijhof, maar de scheidsrechter besliste strafschop, welke benut werd door Allan Bakker. Het laatste kwartier voor de rust was het Epe dat de kansen kreeg en de thuisploeg DOSK hield stand door bekwaam verdedigen van Job ter Burg en keeperswerk van doelman Fariz Messud.

Direct na de rust was Epe via Stefan Lokhorst al dichtbij de gelijkmaker, maar de grensrechter van DOSK zag dat de bal vooraf over de achter lijn was geweest. De verdediging onder leiding van Tijn Nijhof en uitstekend verdedigend werk van Dewi Gerritsen en Stan Bos, gaf bijna geen kansen weg, terwijl er kansen kwamen voor Stefan Lokhorst, Sven van Egteren en Lars Krijgsman.

Op het middenveld was het met name Justin van Gelder die vaak aan de basis stond van de Epe aanvallen. In de 69e minuut kreeg Epe eindelijk loon na werken. Een hoekschop werd goed voorgegeven en na een scrimmage in het strafschopgebied kon Nick Krijgsman de bal in het DOS Kampen doel schieten, waardoor Epe de dik verdiende 1-1 gelijkmaker scoorde.

De Epe ploeg voelde dat de overwinning erin zat en zette alles op alles. Enige kansen kwamen, met name was Sven van Egteren heel gevaarlijk met zijn snelle rushes. Stefan Lokhorst en Justin van Gelder kwamen nog niet tot scoren maar de Epe druk op het doel van DOS Kampen bleef. Verdedigend stond de ploeg er, gaven hoegenaamd geen kansen weg. In de 72e minuut moest Epe doelman Bas van Schoonhoven nog een hard ingeschoten bal uit het doel ranselen, maar dat was eigenlijk het enige echt gevaarlijk moment.

In de 85e minuut kreeg Epe eindelijk loon na werken, een prachtige diepte pass van de ingevallen Jorn van Zuuk op Sven van Egteren, die alleen op de “grote” doelman Fariz Mesud van DOS Kampen afging en met een subtiel rolletje de bal langs de doelman in het doel plaatste en Epe op de dik verdiende 1-2 voorsprong bracht.

Uiteraard probeerde de thuisploeg in het restant van de wedstrijd en de blessuretijd de gelijkmaker te forceren maar Epe hield stand en kon de voorsprong behouden. Een mooie en dik verdiende 1-2 overwinning voor de ploeg van trainer Marcel van Walderveen.

Bron: sv Epe

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |