App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 1H: Winst voor WHC, DZC’68 en FC Winterswijk, Grol verliest

1H: Winst voor WHC, DZC’68 en FC Winterswijk, Grol verliest

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

In de eerste klasse H heeft het Gelderse trio WHC, DZC’68 en FC Winterswijk goede zaken gedaan. Koploper WHC won in Wezep met 3-0 van middenmoter Achilles’12. De doelpunten vielen op Sportpark Mulderssingel pas in de tweede helft: Stef van Oene scoorde de openingstreffer en Menno van de Worp maakte in de slotfase nog twee doelpunten.

WHC heeft een voorsprong van acht punten op eerste achtervolger DZC’68. De zaterdagclub uit Doetinchem was met 6-2 te sterk voor middenmoter Hulzense Boys en lijkt hard onderweg naar de derde achtereenvolgende deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Vierde divisie. Thomas Kleinlugtebeld scoorde driemaal, Cas Evers was tweemaal trefzeker. Luuk Meijer scoorde eenmaal voor DZC’68 dat halverwege al op een 4-1 voorsprong stond.

Na drie nederlagen op rij won FC Winterswijk in Vriezenveen voor de eerste keer in 2024. Degradatiekandidaat DOS’37 werd met 1-2 verslagen door een late winnende goal van Robin Katier. Na een doelpuntloze eerste helft had Martijn Veldhuis de bezoekers uit Winterswijk op voorsprong gebracht.

SV Grol verloor in Groenlo de belangrijke wedstrijd tegen Sparta Enschede met 3-5, halverwege was het nog 1-1. Tiem Rots en Rico Lammerdink scoorden voor Grol, dat ook nog kon juichen na een eigen doelpunt van de bezoekers uit Enschede.

Stand aan kop 1H:
1. WHC 14.37
2. DZC’68 14.29
3. FC Winterswijk 14.26
4. SVZW 13.22
5. NEO 12.21
6. Sparta E 14.21

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |