App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Oeken onderuit in Enschede

Oeken onderuit in Enschede

door Redactie
0 reacties

Op een wat troosteloos sportpark van de Universiteit Twente traden de zebras vandaag aan tegen Drienerlo. Waar de tegenstander vanaf minuut vol focus en strijdkracht het plat getrapte kunstgras bespeelde bleken de Oekenaren nog niet wakker en miste beleving.

Al na 13 minuten was het raak voor de gastheren, een bal die in eerste instantie op de lat belande werd alsnog keurig in de touwen geschoten. Oeken probeert voorzichtig de aansluiting te zoeken maar de schoten op/richting doel en de gegeven voorzetten komen niet lekker aan of de tegenstander zit er net nog tussen.

Een snel genomen vrije trap van Drienerlo, in de 42ste minuut, zorgt voor een snelle aanval over rechts, in een poging te verdedigen tikt Joey de bal in eigen doel. De 2-0 staat op het bord en de opdracht aan de Oekenaren is de eerste helft rustig uitvoetballen. Helaas lukt dat laatste niet. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt Drienerlo wederom een vrije trap, op flinke afstand van het goal. Ook deze wordt snel genomen, nog voordat de bal stil ligt. De scheidsrechter mist dit maar ziet wel een verdedigende overtreding van Oeken waardoor de bal net buiten de 16 neer wordt gelegd voor nog een vrije trap, hier valt de 3-0 uit.

Na rust oogt Oeken scherper en feller. Er wordt eindelijk gevoetbald. Oeken komt wat vaker op de helft van de tegenstander en ziet zelfs een scoringskans afgefloten worden door de Enschedese scheidsrechter. Hoewel de grensrechter duidelijk maakt dat er toch echt geen sprake van buitenspel is en zelfs zijn vlag naar beneden hield blijft de scheidsrechter bij zijn eigen inzicht. Met Gideon, Valentijn en Julian als verse krachten in het veld lijkt de Oeken energie toe te nemen. Het afronden op het Drienerlo doel zit er alleen nog niet in. Corner na corner volgen. Ook reserve keeper Joran, die als veldspeler aan moet treden, weet het verschil niet te maken. Vlak voor tijd lijkt Oeken nog te scoren uit een corner maar helaas gaat dr vlag de lucht in en blijft een pijnlijke 3-0 staan.

Tijd om het tij weer te keren, na de slechte wedstrijden tegen Eefde en Drienerlo is het de hoop dat volgende week tegen Berghuizen de vibe van de eerste weken van de competitie herpakt kan worden.

Oeken: Jonas Hafkamp, Harm Niessen, Joey Brugman, Nino Schoonman, Bjorn Reugebrink (72. Julian Gorfer), Floris Troost (60. Valentijn Troost), Coen Hagendoorn (60. Gideon Wamba), Jelmar Schoonman, Thomas Huisman, Marco Heersema en Tim Hofenk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |