App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws MVV: ‘Regels voor beloftenteams aanpassen’

MVV: ‘Regels voor beloftenteams aanpassen’

door Redactie
0 reacties

MVV Maastricht roept op haar website het Nederlandse voetbal op om na te denken over een aanpassing van de regels rondom beloftenteams van grote clubs. Beloftenteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht hebben de mogelijkheid om jonge reserves van het eerste elftal op te stellen tussen de jeugd en dat leidt tot een scheve verhouding in de competitie, zo vindt MVV.

Immers, de ene week komt zo’n ‘Jong elftal’ met alleen maar jeugd, de andere wedstrijd staan er spelers tussen die regelmatig hun opwachting maken in het eerste elftal in de Eredivisie. Met dat laatste scenario hadden de Sterrendragers vorige week op carnavalsmaandag te maken toen er met 3-0 werd verloren van Jong Ajax. Daarmee zijn de kansen van de Maastrichtenaren op winst van de derde periode in de KKD, oftewel het behalen van de play-offs in de KKD, flink geslonken.

Scheef

Bij Ajax stonden vier spelers opgesteld, waarvoor de Amsterdammers bij elkaar meer dan twintig miljoen euro hebben betaald om ze onder contract te krijgen. MVV laat op haar website weten de inbreng van ‘Jong clubs’ scheef en ondoorzichtig te vinden en dat het de hoogste tijd is dat de regels voor eens en altijd worden aangepast, zodat de KKD weer een volwaardige competitie wordt.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |