App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (39): EDS- SV Loil

Rubriek scheidsrechter (39): EDS- SV Loil

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

4 februari 2024: EDS- SV Loil (2-5)

Ontvangst scheidsrechter: De wedstrijd EDS- SV Loil stond op het programma. Toen ik mijn auto op het braakliggende terrein had gezet en ik de auto uitstapte zag ik de achterdeur al opengaan. Niet gek want fluiten bij EDS voelt als thuiskomen. “Ik dacht dat ze een goede scheidsrechter hadden vandaag, maar nou zie ik dat ze jou weer van stal hebben gehaald” aldus Remco Polman die de achterdeur voor me openmaakte en me voorzag van een bakje koffie. Dat zijn heerlijke ontvangsten!!👍

Kleedkamer:
In de kleedkamer aangekomen lagen de vlaggetjes en de bal al klaar en er werd nog even gevraagd wat ik met de rust wilde drinken? “Een AA-drankje is prima” zei ik. Een prima kleedkamer: wat gedateerd, maar schoon en van alle gemakken voorzien. Ook de eigen sleutel is een pluspunt, gewoon een goed formaat zodat je hem zelf bij je kunt houden.

Wedstrijd zelf: Na alle plichtplegingen en het elkaar succes wensen, gingen we van start of moet ik zeggen: ging EDS van start, want het eerste half uur was Loil nog niet met voetballen bezig. Maar ik doe EDS tekort als ik dat zeg, want die kwamen prima uit de startblokken en kwamen ook terecht op een 1-0 voorsprong. Na een prima eerste helft van EDS viel de 1-1 nog net voor de rust, voor EDS een teleurstelling want ze hadden een uitstekende eerste helft gespeeld tegen Loil die toch een aanzienlijk stukje hoger op de ranglijst staan. Voor Loil was dit waarschijnlijk de opsteker die ze nodig hadden want in de tweede helft stond er een heel ander Loil op het veld. Na de rust zag ik al snel dat Loil een paar tandjes hoger ging spelen en dat leidde al snel tot de 1-2 en 1-3. Toen ik een harde tackle op de aanvoerder van EDS in eerste instantie beoordeelde als een normale overtreding had ik al snel in de gaten dat ik ernaast zat en moest ik op mijn beslissing terugkomen en de speler van Loil toch nog de enige gele kaart van de wedstrijd tonen. In een verder sportieve wedstrijd was dit het enige smetje op een verder prima verlopen wedstrijd. Loil liep nog uit naar 1-5 daar waar het verzet van EDS al lang gebroken was. Toch kon EDS mede door de goede wissels nog een doelpunt maken. Na 97 minuten floot ik voor het laatst en kwam er weer een eind aan een leuke pot voetbal. Bedankt EDS en Loil voor een fijne pot voetbal. 👍

Kantine: Een prima plek om de wedstrijd nog even voorbij te laten komen met oude veteranen rond het wijnvat die nog graag een penalty hadden willen zien voor EDS in de tweede helft, maar voor de rest heb je het prima gedaan hoor scheids. Heerlijk die momenten 😉

Derde helft: Na ÊÊn verloren wedstrijd valt een derde helft altijd wat tegen, heel begrijpelijk natuurlijk. Gelukkig zag ik de aanvoerder van EDS de pijn verdrinken. Heb hem nog even sterkte gewenst met zijn herstel en na een biertje ben ik weer naar huis gereden.

Consumptie/snack van de club: Een bakje koffie voor de wedstrijd, een AA-drankje in de rust en een biertje na de wedstrijd: prima verzorgd bij EDS! Quote van de week: wij hebben geen gehaktballen scheids, als je wat wil eten ga je maar naar de Peerdestal.đŸ¤ŖđŸ¤Ŗdat is een restaurant in Ellecom 👍

Tip van de scheids:
De doelnetten zijn aan vervanging toe mensen. Maar ik heb me laten vertellen dat dat goed komt, want daar gaat de gemeente voor zorgen.âšŊī¸đŸ‘

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |