App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Ruime nederlaag voor SEH tegen CSV’28

Ruime nederlaag voor SEH tegen CSV’28

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is zaterdagmiddag tegen een harde nederlaag aangelopen. Tegenstander CSV’28 kwam in Zwolle binnen 1,5 minuut al op voorsprong en dat bleek een veeg teken voor een verder teleurstellende middag. De schade bleef in de eerste helft beperkt en daardoor leek er na de rust toch nog wel wat mogelijk. SEH kreeg in het tweede bedrijf ook zeker kansen, maar zag de tegenstander veel beter met de ontstane ruimte omgaan: 4-0.

SEH begon deze middag aan de tweede seizoenshelft. CSV’28 was in de allereerste speelronde al de tegenstander geweest en toen wisten de blauw-witten uit Heerde in de blessuretijd met 2-1 te winnen. Maar ook vooraf was al duidelijk dat het niet eenvoudig zou worden, omdat de Zwollenaren over een goede ploeg beschikken, aan een sterke serie bezig zijn en ook nog eens de stand in de tweede periode aanvoeren. Bovendien: SEH heeft in uitduels tegen CSV nog weinig goede resultaten geboekt in het verleden.

Ten opzichte van de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Stroe één wijziging in de basis. Timo Borreman was geblesseerd geraakt tijdens de training en kon niet meedoen. Owen Niemeijer was zijn vervanger. Mark Zandvliet, vorige week nog afwezig, was er wel weer bij en begon op de bank. Het kunstgrasveld van CSV was prima bespeelbaar en de weersomstandigheden waren voor begin februari niet onaardig, al speelde de aantrekkende wind wel een rol.

Toeschouwers die te laat arriveerden op sportpark ‘De Verbinding’ hebben waarschijnlijk het eerste doelpunt van de middag gemist, want na zo’n 85 seconden was het al raak. CSV mocht een corner nemen. Een afvallende bal ging uiteindelijk via-via wat gelukkig langs doelman Ties van Leeuwen in het net.

SEH had het bijzonder moeilijk in het eerste kwartier en mocht van geluk spreken dat de schade niet groter werd. Keeper Van Leeuwen was alert bij een lange bal op de diepgaande Jay Frederiks en stopte een vrije trap van Anthony Chang in de korte hoek. Captain Michiel de Gooijer kreeg na een overtreding al snel een gele kaart gepresenteerd.

Pas na zestien minuten een eerste schotje van SEH richting het doel van CSV, al mocht de poging van Jochem Tellegen eigenlijk geen naam hebben. De Heerdenaren besloten wat minder vroeg druk te zetten, waardoor de rappe en gevaarlijke buitenspelers Bruggeman en Frederiks minder konden worden bediend. Verdedigend stond het hierdoor beter, maar aanvallend was er verder eigenlijk niets te melden over SEH in het eerste bedrijf. CSV liet het balletje vooral rustig rondgaan en kreeg daartoe ook de ruimte.

Trainer Vakkert wisselde driemaal in de rust. Harmen van Oene, Wessel Berghorst en Mark Zandvliet kwamen in het veld. Hierdoor vooral veel verse krachten aan de zijkanten, waar CSV het meeste gevaar wist te stichten. SEH had de tweede helft de wind wat meer mee en dat bleek ook niet ongunstig.

Al snel in de tweede helft leek SEH op gelijke hoogte te komen. Eerst was het de rappe Mark Zandvliet die de bal tegen de paal schoot. De aanval bleef in leven en spits Youp Dil kopte het leder andermaal tegen het aluminium. Er werd al gejuicht om de gelijkmaker, maar die viel niet te noteren. Vlak daarvoor was ook Nathan van Dommelen al gevaarlijk geweest.

Enkele minuten later was het wél raak aan de andere kant. Een razendsnelle omschakeling over rechts resulteerde in een strakke voorzet over de grond. Sem Weggemans kon bij de tweede paal inschieten: 2-0.

CSV op rozen, maar daar kwam even later toch verandering in. De gefrustreerde Kai Helweg kon direct vertrekken met een rode kaart, na een stevige charge op Christijan Vonderman. SEH rook bloed, stuurde Harmen van Oene meer naar voren en ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Het team kreeg binnen tien minuten zeker vijf á zes corners, maar veel verder dan wat geblokkeerde schoten kwam het niet.

Ook JO19 speler Cas Haverkamp kwam nog in het veld. Joël Veldman was bij een gevaarlijke corner in de buurt van een treffer met een hakbal, maar doelman Van Dijk was alert. De wedstrijd was meer open en dus was er ook meer ruimte op het veld voor de omschakeling. Daar profiteerde CSV optimaal van. Het kreeg al verschillende kansen en met een kwartier te spelen wist invaller Diek Hakstege de bal over Van Leeuwen te schieten: 3-0.

De wedstrijd was wel beslist, al had SEH ook in de slotfase nog zeker kunnen scoren. Harmen van Oene raakte na een voorzet van rechts met een poging nog de lat en Cas Haverkamp kreeg de bal net niet goed bij Youp Dil, die wat later ook nog over schoot. Diep in de blessuretijd taste Michiel de Gooijer nog mis, waardoor Joppe Hakstege (het broertje van de derde doelpuntenmaker) alleen op Van Leeuwen af kon en wist te scoren, 4-0. Enkele minuten later was de wedstrijd afgelopen.

Een teleurstellend resultaat voor SEH, dat door de vroege voorsprong eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. De zege van CSV is ook zeker verdiend te noemen, maar misschien wel ietwat geflatteerd. De geroemde verdediging van de Heerdenaren zag het aantal tegentreffers dit seizoen in één middagje verdubbeld worden: van vier naar acht. Door deze eindstand, en ook de andere uitslagen in 4B, is de top van de competitie dichter bij elkaar gekomen. SEH bezet momenteel plek drie. Dinsdagavond wacht een oefenwedstrijd in Heerde tegen derdeklasser VSCO ’61. Over twee weken gaat de competitie verder met een uitduel in Veessen tegen VEVO. Aanvang: 17.00 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Wessel Tellegen (46. Harmen van Oene), Michiel de Gooijer ©, Christijan Vonderman, Owen Niemeijer (46. Wessel Berghorst); Rick Zandvliet, Joël Veldman, Jochem Tellegen; Sem van Lohuizen (46. Mark Zandvliet), Youp Dil en Nathan van Dommelen (67. Cas Haverkamp).

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |