Home Achterhoek Be Quick Z periodekampioen na uitspraak KNVB

Be Quick Z periodekampioen na uitspraak KNVB

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Omdat de KNVB het onderzoek naar de wedstrijd Be Quick Zutphen tegen ZZC’20 van 2 december geseponeerd heeft, is de Zutphense koploper van de derde klasse A sinds vandaag ook officieel winnaar van de eerste periodetitel. Zaterdag won Be Quick Z de competitiewedstrijd tegen Juliana’31 met 5-2 en verloor concurrent SV Twello verrassend met 2-3 van AVW’66. Vandaag volgde het verlossende bericht van de KNVB en kreeg de Zutphense zaterdagclub de bevestiging van wat het eigenlijk wel wist: ZZC’20 werd met 2-1 verslagen.

Terug naar 2 december, Sportpark Het Zuidveen in Zutphen. Be Quick heeft het lastig met laagvlieger ZZC’20 en bij een 2-1 voorsprong voor de titelkandidaat scoren de bezoekers uit Zelhem in de slotfase. De clubgrensrechter van Be Quick vlagt, de scheidsrechter lijkt in eerste instantie het doelpunt goed te keuren maar gaat uiteindelijk toch in gesprek met zijn assistent. Op basis van de uitleg van de assistent-scheidsrechter besluit de arbiter het doelpunt vanwege buitenspel toch af te keuren en blijft het 2-1. Dit tot woede van alles wat ZZC’20 is, uiteindelijke resulteert dit in wat schermutselingen en onrust en wanneer niet iedereen het veld wil verlaten fluit de scheidsrechter af. De speeltijd is op, de wedstrijd is afgelopen. Het duel wordt ook als 2-1 in de Voetbal.nl app genoteerd, al spreken sommige media van 2-2. Een paar dagen later is de verwarring compleet wanneer de 2-1 wordt aangepast in ‘gestaakt’. Uiteindelijk komt de KNVB na ruim acht weken tot de conclusie: 2-1 is de eindstand, de zaak “schuld door staken wegens wanordelijkheden” wordt geseponeerd. Geen boete of punt in mindering.

De 29-jarige aanvoerder Melvin Everts van Be Quick heeft er een dubbel gevoel aan overgehouden: ,,Vanuit het verleden heeft Be Quick een slecht imago, de laatste jaren zijn we echter bij geen incident betrokken geweest en willen wij uitstralen dat we een leuke en normale club zijn. Wij hebben ook echt een vriendenteam dat prestatievoetbal speelt. In de media zijn er veel onwaarheden gepubliceerd, dat is heel jammer. Mooi dat er nu een streep onder kan en dat we niet alleen periodekampioen maar ook koploper zijn. De doelstelling is kampioen worden en terugkeren naar de tweede klasse.”

Zaterdag won Be Quick met 5-2 van Juliana’31 maar werd er niet echt een periodekampioenschap gevierd. Centrale verdediger en Zutphenaar Everts: ,,Na afloop hebben we zaterdag vooral de overwinning gevierd, maar het is mooi dat we nu twee seizoenen achter elkaar periodekampioen zijn. Maar met deze selectie willen we meer: een kampioenschap en dan vieren we echt feest!”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl