App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (38): SV Babberich- vv Montferland

Rubriek scheidsrechter (38): SV Babberich- vv Montferland

door Redactie VoetbalGelderland
3 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

28 januari 2024: SV Babberich- vv Montferland (2-3)

Ontvangst scheidsrechter: De wedstrijd Babberich-Montferland stond afgelopen zondag op het programma. Ik was om 13 uur aanwezig en moest eerst het veld even keuren want het had ’s nachts toch nog aardig gevroren. Het veld lag er prima bij, in de schaduw waren hier en daar nog wat bevroren plekjes maar we hadden nog een uur en ik zei ‘ga bij het warmlopen maar daar lopen dan loop je de kou nog uit de grond’. Even een bakje koffie gedaan met de vaste assistent van Babberich die een kleine blessure had maar toch wilde proberen om mij te assisteren. Nou ik kan zeggen:Β  ‘het was weer naar volle tevredenheid Edwin!’ Bedankt kerel, ook de assistentie van Montferland was van een uitstekend niveau. Top heren.πŸ‘

Kleedkamer:
Toen Edwin mij naar de kleedkamer had begeleid en mij zijn vlaggetjes had overhandigd, vroeg hij nog ‘in het geel vandaag scheids?’ Ik moest even denken: wat bedoelt hij? Maar al snel had ik door dat hij de kleur van het scheidsrechters shirt bedoelde. Fijn als mensen zo meedenken! ‘Is goed, ik zat ook aan geel te denken’ zei ik. Verder kan ik kort zijn over de kleedkamer: prima!

Wedstrijd zelf: Na de pasjes, de controle van de doelen en het praatje voor de wedstrijd met de coaches begon ik aan mijn warming-up. Daar waar ik een voorzet van een invaller van Montferland net niet binnen kon koppen, pakte ik aan de andere kant wel mijn moment en schoot ik de bal vol met de wreef in het netje. Zozo scheids lekker hoor🀣, dat was mijn warming-up. ‘Nog even naar binnen en dan opstellen bij de wedstrijdbal boys’ zei ik die klaarlag op een mooie zuil voordat je het veld betreed. Tossen, praatje met de grensrechters en uiteindelijk de aftrap om 1 minuut voor 14 uur.

Een wedstrijd waar Montferland goed uit de startblokken kwam, na vijf minuten lag het balletje al in het netje en vijf minuten later kon de 47-jarige Maikel Bouwman al voor de tweede keer de bal uit het net halen. In een harde wedstrijd met hier en daar een overtreding die over de schreef ging, moest ik helaas twee keer naar het geel grijpen. De eerste helft bleef het bij 0-2. Toen we na de rust weer het veld op kwamen, zag je direct dat Babberich zich nog niet bij de nederlaag had neergelegd en fel uit de kleedkamer was gekomen met een hoop inzet. Toch wist Montferland eerst nog de 0-3 op het scorebord te zetten voordat de doelpunten van Babberich zouden vallen. De 1-3 was een lucky maar gaf de boys van Babberich wel het nodige vertrouwen dat er toch nog wat in zou kunnen zitten. Nadat ook nog de 2-3 viel, was er geen houden meer aan, de ene na de andere aanval werd op de mat gelegd. Het spel had aardig wat stil gelegen dus ik had nog aardig wat minuten extra tijd op de klok staan. In totaal werden het er negen, maar ook daarin kwam Babberich niet meer tot scoren. Het bleef bij een 2-3 eindstand.

Kantine: In de kantine aangekomen was daar natuurlijk het altijd lachende gezicht van Harold. Alleen deze keer moest ik wel beloven dat ik een stukje zelfreflectie zou inbouwen in mijn verslag, bij deze Harold. Een toeschouwer van Babberich met een rollator- waarom ik dat erbij zet: dat zijn de echte clubmensen die komen het huis nog uit om hun clubje te zien voetballen- zei me: ‘prima gefloten scheids, ik ben vroeger ook scheidsrechter geweest maar je krijgt een dikke acht misschien wel een negen!’Β  Harold, do I need to say more? Maar ik weet natuurlijk ook wel dat ik er hier en daar ook wel eens naast kan zitten maar over het algemeen πŸ˜‰πŸ‘. Zo, heb ik nu mijn balletje gehakt voor de volgende wedstrijd weer zeker gesteld? Want die zijn nergens beter dan bij jou Harold. Bedankt voor de goede zorgen.πŸ‘

Derde helft: Een derde helft is bij Babberich prima verzorgd. Je kunt er nog even de wedstrijd prima nabespreken en de hapjes en drankjes verzachten de nederlaag van de boys. Na twee heerlijke bockbiertjes en een heerlijk broodje bal moest ik afscheid nemen en heb ik de boys van Babberich nog even succes gewenst voor volgende week. Babberich en Montferland bedankt voor een fijne zondag!

Consumptie/snack van de club: Kopje koffie bij ontvangst, een AA-drankje in de rust, twee 2 bockbiertjes na de wedstrijd… maar niets kan op tegen het balletje gehakt van Harold!

Tip van de scheids:
Babberich is zo’n mooie club, probeer iets met jeugd op te zetten!

Reageer op dit artikel

3 reacties

Edwin Lamers 29 januari 2024 - 09:25

Beste Jan, bedankt voor de prettige samenwerking en tot een volgende keer maar dan wel om 14u beginnen. Geen minuut eerder of laterπŸ˜‚πŸ€­

Reply
Anoniem 29 januari 2024 - 09:38

Op de fiets hoop ik??

Reply
Theo Bruns 1 februari 2024 - 12:04

Goed gefloten Jan, jammer dat we verloren hebben en inderdaad….de derde helft was weer gezellig bij
sv Babberich !

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |