App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalVitesse Vitesse scherpt ticketverkoop per direct aan

Vitesse scherpt ticketverkoop per direct aan

door Redactie
0 reacties

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-2), heeft Vitesse besloten om de ticketverkoop voor de rest van het seizoen per direct aan te scherpen. Aanleiding zijn de verschillende incidenten tijdens en na de wedstrijd.

Een van de oorzaken van de ontstane problemen was het grote aantal Feyenoord-supporters in de thuisvakken van GelreDome. Hoewel de club van mening is dat support voor verschillende clubs in een ideaal scenario naast elkaar moet kunnen bestaan, zien we helaas dat het problemen oplevert. Voor de wedstrijd werden er honderden tickets geblokkeerd en er werd gecommuniceerd dat uitsupporters niet welkom waren in de thuisvakken, maar het gebeurde toch. Reden voor Vitesse om kritisch naar de eigen manier van verkoop en de daarbijhorende processen te kijken.

Maximaal één extra ticket

Tijdens de komende wedstrijden met een verhoogd risico is het voor seizoen- en fankaarthouders niet langer mogelijk om meerdere tickets bij te bestellen. Dit geldt voor de ontmoetingen met Go Ahead Eagles, FC Twente, NEC en Ajax. Seizoenkaarthouders kunnen voor die wedstrijden maximaal één ticket bijbestellen per seizoenkaart. Voor fankaarthouders, die minimaal één thuiswedstrijd hebben bezocht dit seizoen, geldt dat ze één kaart kunnen kopen. Voor deze fankaarthouders is het echter wel alleen mogelijk om op de Zuid-, Oost- en West-tribune een kaart te bestellen. Ook binnen de businessclub zullen aanscherpingen plaatsvinden.

Vitesse neemt de reeds aangekochte kaarten voor deze wedstrijden nader onder de loep en zal indien noodzakelijk kaarten blokkeren en het aankoopbedrag restitueren. Naast deze aanscherping is het vanaf dit moment niet meer mogelijk om voor dit seizoen een fankaart aan te schaffen. Nog actieve, maar aflopende fankaarten kunnen worden verlengd door contact op te nemen met Vitesse Fanservice.

Vrije verkoop voor vier duels

Voor de ontmoetingen met FC Volendam, Almere City FC, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard blijft een vrije verkoop gelden. Ook bij deze wedstrijden wordt vooraf wel kritisch gekeken naar kaarten die worden aangeschaft door mogelijke uitsupporters.

Algemeen directeur ad interim Peter Rovers: “Het is zonde dat dit nodig is. Toch kunnen we niet anders, na alles wat we afgelopen zondag hebben gezien. We moeten als club in die zin kritisch naar ons eigen beleid kijken. Incidenten als die van zondag willen we absoluut niet en kunnen we ons als club ook écht niet permitteren. Met deze maatregelen hopen we tijdens toekomstige wedstrijden te voorkomen dat er veel uitsupporters in thuisvakken terecht komen. Laten we verder de lijn van de afgelopen maanden vasthouden, waarin we hebben gezien dat iedereen op een positieve manier achter de club is gaan staan. Dat is Vitesse.”

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |