Home Laatste Nieuws Thuisclub per 1 januari verantwoordelijk voor wedstrijdformulier

Thuisclub per 1 januari verantwoordelijk voor wedstrijdformulier

door Redactie
0 reacties

Sinds 1 januari is ook de thuisspelende vereniging verantwoordelijk voor het tijdig inzenden van het wedstrijdformulier. De Ledenraad heeft dit besloten tijdens de vergadering op 25 november 2023 en dit is eerder in december gecommuniceerd. Voorheen was alleen de scheidsrechter volgens het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal verantwoordelijk.

Elke week worden talloze wedstrijdformulieren niet of te laat vastgelegd. Maar het is juist belangrijk op tijd het wedstrijdformulier definitief vast te leggen met de juiste uitslag. Vanaf de oudere jeugd natuurlijk voor de stand in de competitie. Maar ook bij de pupillen zijn de uitslagen van belang. De KNVB gebruikt de uitslagen namelijk voor de indelingen voor de nieuwe competitiefases. Hoe meer wedstrijdformulieren compleet en correct zijn ingevuld, met de juiste uitslag en de juiste vermelding van de aanwezige spelers, hoe gelijkwaardiger de volgende fase kan zijn. Gelijkwaardigere competities zorgen weer voor meer spelplezier! Zie hiervoor ook de informatie over het gebruik van de teamindex.

Afgelopen najaar is al besloten om vanaf dit seizoen vanaf de tweede herinnering die de KNVB stuurt administratiekosten in rekening te brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal formulieren dat niet of te laat wordt ingeleverd, enorm is afgenomen. Dat is hartstikke mooi! Omdat we ook de rest van de ontbrekende formulieren binnen willen krijgen, is per 1 januari dus ook het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal (artikel 25) aangepast.

Hiermee worden ook de thuisspelende verenigingen officieel verantwoordelijk voor het tijdig inzenden van het complete wedstrijdformulier. In de praktijk betekent deze aanpassing dat er mogelijk een tuchtzaak volgt als een vereniging na een tweede verzoek van de KNVB om het wedstrijdformulier in te leveren nog steeds niet reageert.

Met deze reglementswijziging hoopt de KNVB alle verenigingen zover te krijgen om alle wedstrijdformulieren tijdig en compleet in te zenden, zodat nog betere en gelijkwaardige competities georganiseerd kunnen worden.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |