App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 1G: Vier clubs strijden om eerste periodetitel

1G: Vier clubs strijden om eerste periodetitel

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Nog vier clubs zijn in de race voor de eerste periodetitel van de eerste klasse G: SDC Putten, RKHVV, csv Apeldoorn en DTS Ede. Komende zaterdag kan in de topper tussen SDC Putten en RKHVV de beslissing vallen, maar waarschijnlijker is dat de ontknoping in het weekend van 17 en 18 februari volgt wanneer de inhaalwedstrijden DTS Ede- csv Apeldoorn en RKHVV- De Bataven op het programma zijn gezet. Hoe dan ook: de verschillen aan de bovenkant van deze competitie zijn zeer beperkt.

SDC Putten deed afgelopen zaterdag goede zaken door in Apeldoorn met 0-2 te winnen van WSV. Hierdoor heeft het team van trainer Boateng de beste papieren voor de eerste periodetitel, dan moet zaterdag op De Putter Eng wel in een directe confrontatie afgerekend worden met RKHVV. De club uit Huissen, de enige zondagclub in de top 5, heeft het beste doelsaldo en komt bij winst in Putten op pole position om op 18 februari de derby tegen De Bataven extra glans te geven. Eindigt de ontmoeting tussen SDC Putten en RKHVV in een gelijkspel dan krijgt de topper tussen DTS Ede en csv Apeldoorn op 17 februari extra betekenis. De verwachting is dat de roodgele formatie uit Apeldoorn zaterdag de derby tegen WSV zal winnen en DTS Ede in Wijchen drie punten van Woezik zal pakken, maar in deze competitie zijn al gekkere dingen gebeurd.

Stand aan kop:
1. SDC Putten 11.24 (+11)
2. RKHVV 10.21 (+14)
3. csv Apeldoorn 10.21 (+10)
4. DTS Ede 10.19 (+8)
5. ASV Dronten 10.17 (+2)

Programma 27 januari:
14:30 SDC Putten- RKHVV
15:00 csv Apeldoorn- WSV
18:00 Woezik- DTS Ede

Zaterdag 17 februari:
15:00 DTS Ede- csv Apeldoorn

Zondag 18 februari:
14:00 RKHVV- De Bataven

 

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |