Home Achterhoek 1H: DZC’68 bezorgt WHC eerste nederlaag, FC Winterswijk profiteert niet

1H: DZC’68 bezorgt WHC eerste nederlaag, FC Winterswijk profiteert niet

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De eerste klasse H begon de tweede seizoenshelft direct met een ‘Super Saturday’ en twee toch wel verrassende uitslagen. DZC’68 bezorgde in Doetinchem koploper WHC de eerste nederlaag en FC Winterswijk verloor in eigen huis van SVZW. WHC werd wel winnaar van de eerste periodetitel. 

WHC won de eerste negen wedstrijden en kreeg tot zaterdag pas drie tegentreffers. Op Sportpark Zuid in Doetinchem was DZC’68 bij de hervatting van de competitie echter met 2-1 te sterk voor de lijstaanvoerder. Halverwege was het 0-1 dankzij een doelpunt van Sargon Gouriye. In de tweede helft draaide DZC’68 dankzij doelpunten van invaller Max van der Velpen en Cas Evers de wedstrijd om en verloor WHC voor de eerste keer sinds 13 mei (Go Ahead Kampen uit) weer een competitiewedstrijd. Het als derde geklasseerde DZC’68 staat nog zes punten achter op de koploper uit Wezep.  Scheidsrechter Serik gaf in totaal twaalf gele kaarten en Jasper Bremmer (2x geel) en Belan Zend kregen een rode kaart.

FC Winterswijk profiteerde niet van de nederlaag van WHC en verloor zaterdagavond in eigen huis met 2-3 van SVZW.  De bezoekers uit Wierden stonden al op een 0-3 voorsprong voordat de ploeg van trainer Erik Zandstra via goals van topscorer Giovanni Malawau en invaller Teun Dingemans de spanning terugbracht.  Volgende week speelt FC Winterswijk in Wezep de topper tegen WHC.

Stand aan kop 1H:
1. WHC 11.28
2. FC Winterswijk 11.23
3. DZC’68 11.22
4. SVZW 11.20
5. NEO 10.18

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |