Home Laatste Nieuws Roda Boys stunt met versterking uit Tweede divisie

Roda Boys stunt met versterking uit Tweede divisie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Roda Boys heeft de selectie met onmiddellijke ingang een flinke kwaliteitsimpuls gegeven met de komst van Sven van Ingen. De 32-jarige verdediger speelde in de eerste seizoenshelft nog bij Kozakken Boys in de Tweede divisie en voetbalt de rest van het seizoen bij de tweedeklasser uit Aalst.

Van Ingen is een fysiek sterke centrale verdediger die in de jeugd van FC Twente en De Graafschap speelde en daarna bij FC Lienden, TEC en Kozakken Boys in de top van het landelijke amateurvoetbal uitkwam. Dit seizoen kwam Van Ingen tot zes optredens in de Tweede divisie voor de club uit Werkendam, waarna in december zijn contract bij Kozakken Boys ontbonden werd.

Op de website van Kozakken Boys staat onderstaande toelichting over het vertrek van Van Ingen: De belangrijkste reden die Sven tot dit besluit heeft doen leiden, is dus de combinatie van een druk gezinsleven, zijn eigen bedrijf en het voetballen op het hoogste amateurniveau. Per januari 2024 gaat het nieuwe pand van zijn bedrijf Motivated by Sven open, waar trainingen, yoga, ademhaling en voeding nieuwe aspecten zijn binnen het al bestaande aanbod. Deze variëteit in zijn eigen onderneming, waar de focus ligt op zowel de fysieke als de mentale gezondheid, vereist uiteraard de volle aandacht en tijd van de verdediger en dat, in combinatie met een druk en jong gezinsleven én drie avonden per week trainen en lange zaterdagen van huis weg, valt simpelweg niet meer te combineren. Sven kijkt dan ook het meeste uit naar de kostbare tijd met zijn gezin, waar hij verwacht meer ruimte en vrijheid te krijgen om echt qualitytime te ervaren, zonder tijdsdruk of een bomvolle agenda.

Roda Boys is de nummer acht van de zuidelijke tweede klasse G.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |