Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (37): SV Loil- SV Gelders Eiland

Rubriek scheidsrechter (37): SV Loil- SV Gelders Eiland

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

14 januari: SV Loil- SV Gelders Eiland (6-0)

Maar eerst: voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.

Fletcher Football vroeg mij om op zaterdag een oefenwedstrijd te fluiten tussen twee ploegen die bij hen een trainingskamp hadden belegd in het Fletcher hotel in Doorwerth. De wedstrijd zou plaatsvinden in Wageningen op Sportpark de Zoom waar een mooi kunstgrasveld ligt. Het ging om de clubs VV Benschop en FC Perkouw, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De einduitslag was 1-1 maar voor mij vooral leuk omdat het twee teams zijn uit een ander district, ploegen die ik normaal gesproken niet tegenkom.

Een leuke wedstrijd prima geregeld door Fletcher Football, wij konden bij Wageningen omkleden en deze vereniging zorgde ook voor wat warms in de rust. Na de wedstrijd kon ik doorrijden naar Doorwerth waar bij Duno de nieuwjaarsreceptie gehouden werd, een hapje en een drankje viel mij daar ten deel (prima verzorgd). Na de toespraak van de voorzitter heb ik nog wat bij gekletst met oude bekenden, zie dit als een leuke derde helft 😉

Op tijd hield ik het voor gezien want een dag later stond de inhaalwedstrijd Wolversveen- De Hoven voor mij op het programma. Bij thuiskomst bleek deze helaas weer afgelast. Even dacht ik ‘prima, gaan we iets leuks doen met de vrouw’ maar dat duurde niet lang want plots kreeg ik een appje of ik een oefenwedstrijd tussen sv Loil en Gelders eiland kon fluiten. Ik grapte een oefenwedstrijd of een benefietwedstrijd voor alle gedupeerde van de wateroverlast in het schitterende dorpje Loil?

Natuurlijk kon ik geen nee zeggen tegen deze uitnodiging. Eindelijk kon ik iets terug doen voor dit fijne dorp waar ik alweer geruime tijd mag wonen met ontzettend veel plezier. De oefenpot begon om 13 uur dus ik werd om 12:15 hartelijk welkom geheten door meestervrijwilliger van Loil Edwin Staring, die mij voorzag van een bak koffie. Hij had de verwarming in de kleedkamer al aangezet, zei hij🤣👍 Fijn als zo iemand die alles binnen de club regelt dan in het voorbijgaan ook nog even zegt “als je een goede scheidsrechter in het dorp hebt wonen, moet je er ook maar gebruik van maken”👍heerlijk. De wedstrijd zelf zouden we spelen in drie keer een half uur. En er kon gewoon door gewisseld worden, met na elk half uur even 5 minuten om de puntjes op de i te zetten en voor mij de gelegenheid om even snel een bakje koffie te doen. Ook weer prima geregeld door Edwin, die langs de lijn klaarstond met een lekker warm bakkie, want koud is het wel natuurlijk. Nog even een grapje maken met de toeschouwers die in grote getalen langs de lijn stonden: ‘hebben jullie dat wel eens eerder gezien een drinkpauze bij -1*C🤣🤣? ” De wedstrijd zelf was een oefenpotje zoals een oefenwedstrijd hoort te zijn: zonder grove overtredingen en met respect voor je tegenstander. Het geheel resulteerde in een 6-0 overwinning voor Loil, maar zo makkelijk als deze uitslag doet vermoeden was het niet. Ook Gelders Eiland kreeg genoeg kansen, maar wist het net net niet te vinden.

Na de wedstrijd iedereen bedankt en nog even een drankje gedaan met wat genodigden en daarna het bospadje gepakt naar huis. SV Loil en Gelders Eiland bedankt voor een mooie zondag en succes in de competitie. ⚽️👍

Tip van de scheidsrechter: volgende keer verwacht ik wel een balletje gehakt Edwin Staring🤣🤣👍
Vier sterren

Reageer op dit artikel

1 reacties

Willy Steenkamp 15 januari 2024 - 13:01

Prima wedstrijd gefloten,

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |