Home Laatste Nieuws Nijmeegs talent van Quick 1888 naar FC Den Bosch

Nijmeegs talent van Quick 1888 naar FC Den Bosch

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Maarten Omvlee

Miguel Armando Groot volgend seizoen van De Dennen naar De Vliert

 Miguel Armando Groot is mentaal sterk, omdat de aanvoerder van Quick JO14-1 het geloof in zijn voetbaldroom altijd overeind heeft gehouden. Zelfs toen de voormalige Delfzijler na drie droomseizoenen PSV JO10 en JO12 de Herdgang in 2022 moest verlaten

Bij de geboren Hoogevener, die met PSV speelde tegen Manchester City en Bayern München, stonden de afgelopen negen jaar vijf BVO’s op de stoep. Na belangstelling van FC Groningen, Heerenveen, Vitesse, NEC en PSV gaat de veertienjarige fan van Messi, Ronaldo, Neymar, Suarez en Modric vanaf 2024-2025 naar FC Den Bosch. Twee opvallend goede seizoenen bij Quick hebben de hedendaagse Nijmegenaar goed gedaan. In JO13-1 en JO14-1 heeft de creatieve linkspoot vertrouwen getankt om nooit op te geven. FC Den Bosch lijkt geen droomstap, zoals Ajax voor neef Sean Calor, maar kan dat wel worden. De Blue White Dragons kunnen gaan zorgen voor meer zelfstandigheid en dus mentale groei. Pretoogjes verraden dat Miguel FC Den Bosch ziet als ideale achterdeur. Waarmee hij op termijn als prof kan slagen. Z’n elektrische fiets staat paraat.

IMG_8866.jpeg 

MIGUEL LAAT NIEMAND Z’N DROOM AFNEMEN. (FOTOCOMPILATIE MAARTEN OMVLEE)

DOOR: MAARTEN OMVLEE

 Fascinerende opmerkingen

In 2015 speelt de twee turven hoge Suarez-supporter al bij NEC. Voor z’n vijfde als kaboutervoetballer. Het is niet de Nijmegen Eendracht combinatie, echter de Neptunia Eems Boys Combinatie uit Delfzijl; de stad waar de Ajax-fan opgroeit, voordat hij met vader Armando en broer Diego verhuist naar Neerbosch-Oost. Op 21 april 2016 is de F8-speler volgens Facebook pupil van de week bij NEC Delfzijl. Er staan naast de foto van een dribbelende dreumes een paar fascinerende opmerkingen: Positie: links voor, Specialiteit: de schaar, Hobby’s: voetbal en motorcross, Favoriet club: Barcelona, Muziek: rap, Eten: patat en frikadel, Vakantie: bij familie in Curaçao en Guatemala, Grootste wens: profvoetballer worden. Er klopt nog verrassend veel van de antwoorden van die zesjarige, nu acht jaar later. Links voor is veranderd in mid-mid bij Quick JO14. Manchester City is erbij gekomen als favoriete club, de schaar is aangevuld met draaien en kappen, maar de grootste wens is ondanks ups en downs bij BVO’s nog volop in leven. “Veel mensen vragen mij wat ik wil worden als ik geen voetballer kan worden”, zegt de VMBO-scholier van het Mondial College, “ik heb geen ander beroep in gedachten, want ik wordt profvoetballer!” Het is wijs de voorkeur voor patat en frikadellen om te zetten naar koolhydraatrijker voedsel. Tussen 2019 en 2022 is daar absoluut aandacht aan besteed tijdens Miguels PSV-periode.

 IMG_8867.jpeg

MIGUEL (NUMMER 21) IN HET SHIRT VAN FC GRONINGEN. (FOTO ARMANDO GROOT)

Quick voor de hand liggend

De pracht pingelaar speelt niet lang in NEC F8. Als NEC F1 is bereikt, verandert het blauwwit van NEC Delfzijl in het groenwit van FC Groningen. SC Heerenveen bedingt een stage, maar Miguel keert terug naar Groningen, waar hij eveneens voetbalt bij het Regioteam Groningen: de voetbalschool die door pa Armando is opgericht. De verhuizing naar Nijmegen voor z’n tiende brengt De Minions Fan in de belangstelling van wederom meerdere BVO’s: “In Nijmegen ging ik bij Oranje Blauw spelen. Na twee weken hadden we een toernooi. Ik scoorde er lekker op los, waardoor er stages bij Vitesse, NEC en PSV volgden.” De keus in 2019 voor PSV, waar Donyell Malen en Cody Gakpo doorbreken, is logisch. “Fantastisch was het om daar te voetballen. Scoren tegen Feyenoord, tijdens toernooien spelen tegen Bayern München en Manchester City.” Toch ziet PSV na drie jaar op de Herdgang, in JO10 en JO12, niet in Miguel wat de nieuwe Neerbosch-Ooster wel in PSV ziet. Terug naar Oranje Blauw is geen optie. Miguel zoekt als alternatief een amateurclub die op niveau speelt, om de ambitie die past bij het vasthouden van de profvoetballersdroom, in leven te houden. Dat hij met die intentie uitkomt bij Quick ligt, vanuit Neerbosch-Oost-perspectief, met een vader die bij Quick in de jeugd voetbalde, daar in 2020 Regioteam Gelderland opzet, waarmee Miguel  toernooien en wedstrijden speelt, voor de hand.

IMG_8869.jpeg

MIGUEL ALS PSV’ER. IN HET MIDDEN MET KENNETH VERMEER. (FOTO’S ARMANDO GROOT)

Delfzijlse dribbelaar

Twee seizoenen aan de Dennenstraat sussen Miguel niet in slaap. Het vizier gaat na PSV nog nadrukkelijker op voetballen: dagelijks Cruyff Courten met vrienden dertig seconden van huis in de Rapsodiestraat, aan de bak bij Quick JO13-1 (2022-2023) en JO14-1 (2023-2024) en uitkomen voor het Regioteam Gelderland in de zaal en op het veld, tegen onder meer KRC Genk, Almere City en zelfs Panathinaikos. “Vorig seizoen in JO13 had ik voordeel bij mijn PSV-verleden qua handelingssnelheid. Ik scoorde meer goals dan ik wedstrijden speelde. Gaf ook de meeste assists. Abu (Abubakarr Kargbo MO) was gewaagd aan mij. Van hem heb ik geleerd duels te winnen van fysiek sterkere tegenstanders.” Bij de titel van JO14-1 in het najaar van 2023 maakt Miguel in tien wedstrijden zes goals. Zijn onvoorspelbare acties hebben vaak veel weg van Touzani trucjes. Daarin lijkt hij nog steeds op de Delfzijlse Dribbelaar van 2016. Volgens trainer Theo Dams terecht dat FC Den Bosch zich meldt: “Miguel neemt het elftal op sleeptouw, is bepalend bij vrije trappen en corners. Met z’n acties en assists staat hij aan de basis van bijna alle kansen.”

Nieuwe kans

Volgend seizoen krijgt bij FC Den Bosch het voetbalboek van De Veertienjarige Voetbaldromer een nieuw hoofdstuk. PSV is allang geen zwarte bladzijde meer. De doener die naast het voetbal liever op een crossmotor zit dan op de bank met een PlayStation controller, denkt aanhoudend in kansen. Knap op zijn leeftijd. Na drie stages en één wedstrijd, notabene een 2-1 verlies als proefspeler van FC Den Bosch JO14-1 tegen Quick JO14-1, is David Golverdingen toch overtuigd: de Algemeen Manager Jeugdopleidingen haalt Quicks nummer 10 naar Den Bosch. Maar is FC Den Bosch, verkerend onderin van de Keuken Kampioen Divisie, wel een droomclub voor het talent dat brutaal durft te dromen van een profbestaan in Engeland of Spanje? “Bij PSV waren er veel meer even goede of betere spelers dan ik. Dat is bij FC Den Bosch niet zo. Daar kan je, zoals ze gezegd hebben, sneller de jeugdopleiding doorlopen, waardoor je meer kans hebt om het betaalde voetbal te halen. Vandaar dat FC Den Bosch mij een goede stap lijkt om verder te komen.”

IMG_8868.jpeg

OP 22 SEPTEMBER 2022 BIJ REGIOTEAM GELDERLAND (DERDE VAN LINKS) MET TOUZANI. (FOTO ARMANDO GROOT)

Zelfredzaamheid

Geen heen en weer rijden meer naar de Herdgang voor vader Armando. Bij FCDB gaat Miguel vier keer in de week zelfstandig op en neer naar Noord-Brabant. Met Dat gaat naar Den Bosch toe wordt z’n zelfredzaamheid vergroot. Dat is zeer zeker Miguels intentie: “Mijn elektrische fiets staat al klaar. Daarmee naar station Goffert en met de trein heen en weer. Ik blijf in Nijmegen op het Mondial College naar het VMBO gaan. In de weekenden tegen een bal trappen bij Regioteam Gelderland zal ik misschien op moeten geven, maar dat heb ik er volkomen voor over.” Seizoen 2024-2025 wordt bijgevolg op meerdere vlakken een flinke uitdaging. “Ik praat regelmatig met mijn neef Sean Calor. Die is vorig seizoen van PEC Zwolle naar Ajax JO14 gegaan. Er is van alles mogelijk als je je uiterste best doet. Ik hoop dat Jaïro Poel, mijn ploeggenoot en rechtsbuiten bij Quick JO14, die nu ook stages heeft bij FC Den Bosch, volgend seizoen net als ik in de jeugd van FC Den Bosch mag gaan spelen. Kunnen we samen reizen. Maar eerst wil ik komend half jaar weer kampioen worden met Quick JO14-1. Om op een mooie manier te bedanken voor hoe ik mij daar door de goede begeleiding terug kon knokken naar BVO-niveau.”

Bron: Marcel Omvlee, www.quick1888.nl

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl