Home Laatste Nieuws OSS’20 stopt met eerste zondagteam

OSS’20 stopt met eerste zondagteam

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

OSS’20 stopt na dit seizoen met het eerste zondagelftal. Momenteel speelt OSS’20 met een selectie vol met Gelderse spelers in de Derde divisie B. Na dit seizoen gaat OSS’20 alleen met een eerste zaterdagelftal verder, dat speelt momenteel in de derde klasse. OSS’20 staat op dit moment op de achtste plaats in de Derde divisie.

Op de website van OSS’20 staat onderstaande toelichting:

Voetbalclub s.v. O.S.S.’20 voert een ingrijpende koerswijziging door. Na zorgvuldige overwegingen heeft het bestuur besloten om met ingang van het seizoen 2024-2025 geen prestatie-zondagelftal in te schrijven in de Derde Divisie. Hiermee wil de club het algehele belang van de voetbalvereniging op korte en lange termijn waarborgen.

Ondanks de bewonderenswaardige inspanningen van diverse personen binnen de club is het in stand houden van het prestatie-zondagelftal op basis van de huidige voorwaarden niet langer houdbaar.

Nadruk op ontwikkeling
Binnen s.v. O.S.S.’20 blijft ruimte voor prestatief voetbal: van de jeugdteams tot en met de senioren. De club streeft naar een betere aansluiting van jeugdspelers op de seniorenteams. Daarbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van jeugdspelers. Met als einddoel: een eerste zaterdagelftal dat prestatiegericht is én naadloos aansluit bij de identiteit en waarden van de club.

Noodzakelijke stap
Edgar Janssen, voorzitter van s.v. O.S.S.’20, licht het besluit toe: “De koerswijziging is geen makkelijke beslissing geweest. Maar het is een noodzakelijke stap om de toekomst van onze vereniging zeker te stellen. We blijven toegewijd aan prestatief voetbal op alle niveaus. En we zijn vastbesloten om een brug te slaan tussen onze jeugd- en seniorenteams. Namens het bestuur spreek ik onze waardering uit voor de buitengewone inzet van degenen die ons eerste zondagelftal de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot een stabiel team in de Derde Divisie. We danken iedereen die ons heeft geholpen.”

Presentatie en inloopavond
In het beleidsplan 2024-2027 zal er volgens de vereniging – naast de focus op een financieel gezonde vereniging en de jeugd – ook extra aandacht komen voor de vrijwilligers en het verenigingsleven. De club presenteert de nieuwe versie van het beleidsplan medio 2024. Op zaterdag 13 januari is er een inloopmiddag bij s.v. O.S.S.’20 voor leden die vragen hebben over deze koerswijziging of persoonlijk willen spreken met een bestuurslid. Tussen 15.30 en 17.00 uur zijn leden welkom in de bestuurskamer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl