App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Oud-international trainer Eerbeekse Boys

Oud-international trainer Eerbeekse Boys

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

John van Loen is de nieuwe hoofdtrainer van Eerbeekse Boys. De oud-spits van onder meer Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, Anderlecht en het Nederlands elftal wordt bij de vierdeklasser uit Eerbeek de opvolger van Frank van Binsbergen die Sportpark De Veldkant na drie seizoenen zal verlaten. Van Loen wordt bij Eerbeekse Boys bovendien hoofd jeugdopleiding.

Van Loen was in het verleden onder meer hoofdtrainer van DOS’37, csv Apeldoorn en RODA’46, daarnaast was hij onder meer bij Sparta en FC Utrecht assistent-trainer, spitsentrainer en jeugdtrainer.

Met twaalf punten uit negen wedstrijden is Eerbeekse Boys de winterstop ingegaan als de nummer tien van de vierde klasse D, wel heeft de oranjezwarte formatie uit Eerbeek een positief doelsaldo en werd de laatste wedstrijd overtuigend met 4-1 van Oeken gewonnen.

 

Op de website van Eerbeekse Boys staat onderstaande toelichting:

Voetbalclub SV Eerbeekse Boys heeft een nieuwe trainer voor het eerste elftal en hoofd jeugdopleiding. John van Loen heeft bij Eerbeekse Boys een contract getekend in deze dubbelfunctie vanaf de tweede helft van 2024. Dit nieuws werd bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de Eerbeekse Boys.

Eerbeekse Boys hoopt met het aantrekken van John van Loen een impuls te kunnen geven aan de voetbalkwaliteiten van de gehele club. Zowel voor de jeugd, dames als herensenioren. ‘Wij zijn een amateurvereniging en zien dat sommige potentiële selectiespelers nu toch liever kiezen voor een vriendenteam. Wij hopen dat zij met John erbij toch willen gaan voor het selectievoetbal’, aldus Tim Hogeland, bestuurslid voetbalzaken bij Eerbeekse Boys. ‘Daarnaast zoeken we nog een assistent-trainer voor John en een trainer voor ons tweede elftal.’

De club ging op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat Frank van Binsbergen bekend maakte aan het eind van dit seizoen te willen stoppen. ‘Daarnaast waren wij al langere tijd bezig met een eindverantwoordelijke voor onze jeugdopleiding’, vertelt Hogeland. ‘Hoe we bij John terecht zijn gekomen? De broer van John is al jaren een gewaardeerd vrijwilliger en scheidsrechter bij onze club. Via hem kwam het balletje aan het rollen.’

Het eerste elftal van Eerbeekse Boys speelt momenteel in de vierde klasse. ‘Mij maakt het niet uit op welk niveau ik werk,’ vertelt John van Loen, ‘ik ben gewoon een liefhebber van het spelletje en dan kun je overal terecht. Ik heb bij profclubs en ook amateurverenigingen gewerkt. Het klopt dat mijn broer een rol heeft gespeeld. Maar ook dat ik hier het afgelopen najaar een voetbal-clinic heb gegeven voor de jeugd. De sfeer binnen de Eerbeekse Boys is mij goed bevallen. En het eerste elftal heeft talentvolle spelers. Er lopen diverse spelers met een verleden bij een betaald voetbal organisatie. Het is een uitdaging voor mij om het team verder te ontwikkelen en een niveau hoger te gaan spelen.’

John gaat zijn werkzaamheden bij Eerbeekse Boys combineren met zijn reguliere werk voor Eurotalents Sportsmanagement. ‘Het komende half jaar ga ik mij verdiepen in de club en de spelers. Uitgangspunt blijft dat Eerbeekse Boys blijft werken met eigen spelers. Maar wie wil komen is van harte welkom. Ik heb er veel zin in.’ aldus Van Loen.

 

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |