Home Achterhoek Tussenbalans Sportclub Groessen: genoeg spektakel, te weinig punten

Tussenbalans Sportclub Groessen: genoeg spektakel, te weinig punten

Vierde klasse C (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In Het Duivens Nieuwsblad verscheen onderstaande tussenbalans over Sportclub Groessen:

Na de knappe tweede positie van vorig seizoen, de uitbreiding van de selectie en de ijzersterke voorbereiding waren de verwachtingen rond Sportclub Groessen voor dit seizoen hooggespannen. Ondanks twee overwinningen in de laatste drie wedstrijden is de huidige klassering van de formatie van trainer Marco van Eekeren teleurstellend. Met tien punten na tien wedstrijden staat Groessen op de negende positie en is degradatie naar de vijfde klasse dichterbij dan promotie naar de derde klasse. Het doelsaldo van 24-29 is veelzeggend: alleen koploper VV Gendringen scoorde vaker en enkel degradatiekandidaat GWVV kreeg meer tegentreffers.

Met de komst van de middenvelders Nino Nijland en Tristan Stokman, een overtuigende oefenzege op tweedeklasser DCS, versterkingen vanuit de eigen vereniging en poulewinst in de beker stonden voor de competitiestart alle seinen op groen. Niemand had kunnen voorspellen dat Groessen na vier duels zonder punten hekkensluiter zou zijn, al trof het bij de start van de competitie met FC Dinxperlo, VV Gendringen en Pax drie sterke tegenstanders. Door thuiszeges op Sprinkhanen (3-0), GWVV (6-2) en SC Rijnland (2-1) is Groessen inmiddels opgeklommen naar de onderkant van de middenmoot, toch moeten er bij de tussenbalans kritische opmerkingen geplaatst worden. Behalve het hoge aantal tegentreffers valt ook op dat de vier uitwedstrijden allemaal verloren werden met in totaal liefst achttien tegengoals. Een groot deel van de oorzaak ligt in de vele mutaties in de selectie, zo werden er al 25 verschillende spelers in de competitie ingezet en kwamen alleen de sterke aanvoerder Dylan Oudendag, Nino Nijland en Joost de Groot elke wedstrijd in actie. Hoewel Groessen meer dan genoeg kwaliteit heeft om zich probleemloos te handhaven, bedraagt de voorsprong op nacompetitieplek elf van SC Rijnland slechts twee punten.

Onlangs werd bekend dat Marco van Eekeren na dit seizoen met voetbalpensioen gaat. De bevlogen trainer uit Zevenaar schakelt wekelijks zijn enorme netwerk binnen de vereniging in voor de zoektocht naar sterke gastspelers voor de hoofdmacht. Zo is clubtopscorer Roel Laffra niet alleen de verrassing van het seizoen, maar ook speler van zaterdag 2 en werd Erik Schulte van het derde zaterdagteam in de laatste wedstrijd tegen Rijnland matchwinner. Wanneer Groessen in de tweede seizoenshelft met de sterkste elf kan spelen en defensief stabieler wordt, kan een periodetitel voor een passend afscheid voor Van Eekeren zorgen. Op zondag 21 januari hervat Groessen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Doesburg.

Doelpuntenmakers Sportclub Groessen: Roel Laffra 9, Robin van Ussen 5, Joey de Haan 2, Dylan Oudendag 2, Rowan Queadvlieg 2, Chiel Driessen 1, Nino Nijland 1, Erik Schulte 1 en Mees Vermeulen 1.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |