App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Tussenbalans: Sc Westervoort draait prima mee in 2e klasse

Tussenbalans: Sc Westervoort draait prima mee in 2e klasse

2e klasse G (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In Het Westervoorts Nieuwsblad verscheen onderstaande tussenbalans over Sportclub Westervoort:

Na glorieuze kampioenschappen in de vierde en derde klasse draait Sportclub Westervoort nog een niveau hoger ook prima mee. Na tien wedstrijden staat de zondagclub uit Westervoort in het debuutseizoen in de tweede klasse op de fraaie vijfde positie. Met overwinningen op Leones, SC Varsseveld en Trekvogels bewees Sportclub ook in de tweede klasse van elke club te kunnen winnen. Met een achterstand van slechts drie punten op koploper DVC’26 behoort Sc Westervoort samen met VVG’25, Leones, Varsseveld en Markelo zelfs tot de zes clubs die zullen strijden om het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse. Vooral op het eigen Sportpark Naederhuyse presteert Sportclub met vier driepunters in vijf wedstrijden erg goed.

De komst van de veelzijdige Jamy A-Kum en Stan Maassen van den Brink hebben de selectie nog breder gemaakt, al wordt de geblesseerde goaltjesdief Brian Baaijens behoorlijk gemist. In vergelijking met de andere clubs bovenin heeft Sc Westervoort duidelijk minder goals gemaakt en alleen Martijn Klein-Holte en Mounir Amezrine hebben deze competitie meer dan één goal gemaakt. Door de complete off-day en de 6-0 nederlaag tegen VVG’25 op de laatste wedstrijddag voor de winterstop heeft Sc Westervoort een negatief doelsaldo. Ondanks de knappe eerste seizoenshelft zijn de verschillen in de competitie dusdanig klein dat Sportclub ook nog met een schuin oog naar beneden moet kijken. Met twee directe degradanten en drie nacompetitieplaatsen is directe handhaving in de tweede klasse al een uitstekende prestatie, het gat met de negende plek van SV Schalkhaar is momenteel zes punten.

Halverwege november werd bekend dat succestrainer Wim Bleijenberg ook volgend seizoen trainer van Westervoort is, hij bewees in 2022 en 2023 met zijn staf al dat een Spaans trainingskamp in januari een goede voedingsbodem is voor een nog betere tweede competitiehelft. Zondag 21 januari vervolgt Sc Westervoort met een uitwedstrijd tegen SV Schalkhaar het avontuur in de tweede klasse.

Doelpuntenmakers Sc Westervoort: Martijn Klein-Holte 5, Mounir Amezrine 3, Martijn Derksen 1, Julian Hensen 1, Stan Maassen van den Brink 1, Christian Martinez van Grieken 1, Emmanuel Richardson 1, Gerard Smink 1 en een eigen goal.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |