App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Tussenbalans AVW’66: gemengde gevoelens

Tussenbalans AVW’66: gemengde gevoelens

Derde klasse A (zaterdag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In Het Westervoorts Nieuwsblad verscheen onderstaande tussenbalans over AVW’66:

Wie naar de prestaties van AVW’66 in de eerste competitiehelft kijkt, moet haast wel een dubbel gevoel hebben. Aan de ene kant zijn er vele positieve punten voor wat betreft de speelstijl en de ontwikkeling te benoemen, aan de andere kant liegt de ranglijst niet en verkeert de Westervoortse zaterdagclub in degradatiegevaar. Na het snelle vertrek van Jan Oosterhuis begon Marcel Muhlack dit seizoen als trainer bij AVW’66. Van het elftal dat vorig seizoen de nacompetitie haalde, vertrokken een aantal ervaren sterkhouders en de selectie werd aangevuld met een flinke hoeveelheid talentvolle nieuwkomers. Gezien de strenge degradatieregeling was handhaving in de derde klasse de duidelijke en logische doelstelling.

AVW’66 speelt dit seizoen herkenbaar en fris voetbal met als hoogtepunten de ruime thuisoverwinningen op De Paasberg (4-1) en OVC’85 (5-0). De van Eendracht Arnhem overgekomen centrale verdediger Dante Roumimper is met drie doelpunten clubtopscorer. Door een gebrek aan ervaring en scorend vermogen en veel blessures gaat AVW’66 op nacompetitieplaats negen de winterstop in. Hoewel er nooit met meer dan twee goals verschil verloren werd, er elke wedstrijd een kans op een resultaat was en de roodzwarte formatie uit Westervoort nog steeds een positief doelsaldo heeft, is het gat naar de veilige achtste positie van Kolping-Dynamo inmiddels vier verliespunten en kunnen ook ZZC’20, De Treffers en ESA nog niet afgeschreven worden in de strijd om handhaving.

Duidelijk pijnpunt zijn de uitduels, de vier wedstrijden buiten Westervoort leverden slechts een puntje op. Gezien het veldspel en de mogelijkheden tot progressie met de talentvolle en flink gerenoveerde selectie hoeft AVW’66 niet te wanhopen, maar dat het tijd is om de complimenten voor punten in te wisselen mag duidelijk zijn. Op zaterdag 20 januari begint AVW’66 direct met een zespuntenduel op Sportpark Hamerden tegen concurrent ESA.

Doelpuntenmakers AVW’66: Dante Roumimper 3, Damiën Ax 2, Mohamed Ettajiri 2, Jurre Goedhart 2, Bert van Looyengoed 2, Bodhi van Bergen 1, Gigi Deidda 1, Adil El Hamri 1, Kevin Kuster 1, Robin van Otegem 1 en een eigen doelpunt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |