Home Laatste Nieuws Sterkhouder vertrekt bij WHC

Sterkhouder vertrekt bij WHC

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Jochem Oude Booijink is bezig aan zijn zesde en laatste seizoen bij WHC. De 31-jarige centrale verdediger maakte in 2018 de overstap van DOS’37 naar Wezep en was direct van toegevoegde waarde bij WHC. Jochem Oude Booijink speelde in de jeugd van FC Twente en voetbalde ook nog bij Quick’20 en DETO.

Oude Booijink heeft aan de technische commissie van de koploper van de eerste klasse H laten weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen vanwege een combinatie van de reisafstand en de behoefte meer tijd te hebben voor gezin en vrienden. WHC is met 28 punten na tien wedstrijden de grootste titelkandidaat van de eerste klasse H, waardoor een afscheid met een kampioenschap voor Oude Booijink tot de mogelijkheden behoort.

Op de website van WHC staat onderstaande toelichting:

Jochem Oude Booijink verlaat het vertrouwde nest.

Jochem heeft deze week de technische commissie van WHC laten weten dat hij na dit seizoen stopt bij WHC.

De 31-jarige Tukker kwam 6 jaar geleden over van Dos’37 uit Vriezenveen en werd eigenlijk meteen in de harten gesloten bij de Wezepers. Dat Jochem het goed naar zijn zin heeft gehad in Wezep is duidelijk, maar op de vraag waarom hij zijn contract niet heeft verlengd, is hij ook duidelijk, zoals we van hem gewend zijn. “De reisafstand gaat me steeds meer tegenstaan en daarbij de tijd die het vergt. Ik wil meer tijd vrijmaken voor m’n gezin. Ik wil ook graag weer met m’n vrienden uit Deurningen gaan voetballen op een lager niveau. Aangezien ik nu in De Lutte woon en een gezin heb, zie ik die jongens ook gewoon minder. Het is dan mooi om de vrienden met de voetbal weer meer te zien.”

“Ik heb echt zes jaar lang met veel plezier in Wezep gespeeld. De meeste mensen noemen me inmiddels al een Wezeper, dat zegt genoeg denk ik. Anders had ik het ook geen zes jaar bij WHC volgehouden. De club, de selectie, de supporters en alle betrokkenen bij WHC ga ik zeker missen. Ze zullen me volgend seizoen zeker nog langs de lijn zien staan om een potje voetbal te komen kijken. We zijn op dit moment goed bezig, staan bovenaan en ik hoop dat we dit vast kunnen houden voor dit seizoen. Een mooier afscheid zal er niet bestaan, maar de weg is nog lang. We gaan er in ieder geval alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl