Home Achterhoek Vertekende ranglijsten door veel afgelaste duels

Vertekende ranglijsten door veel afgelaste duels

District Oost

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Komend weekend staan er nog inhaalwedstrijden op het programma en daarna begint de winterstop. Door het slechte weer van de afgelopen maanden zijn er veel wedstrijden afgelast en geven de meeste competities een vertekend beeld. Zo heeft in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal koploper VV Etten al tien wedstrijden gespeeld, heeft eerste achtervolger Keijenburgse Boys pas zeven duels gespeeld en staat SHE na vier maanden voetbal pas op vijf competitiewedstrijden.

Zaterdag

In het zaterdagvoetbal zijn de verschillen wat kleiner dan op zondag en hoe hoger de competitie hoe kleiner de onderlinge verschillen in gespeelde duels. Dit komt uiteraard door de grotere aanwezigheid van kunstgrasvelden. In de eerste klasse G en de tweede klasse H staat er zaterdag maar 1 inhaalduel op het programma, de tweede klasse I en de vierde klasse A zijn zelfs compleet. Daaronder zijn er wel flink wat verschillen te noteren, bijvoorbeeld:
3A: Kolping-Dynamo heeft elf wedstrijden gespeeld, SV Twello pas acht duels. SV Twello speelt voor de herstart op 20 januari twee inhaalwedstrijden;
4D:  SV Juliana’32 en SV Berghuizen hebben al elf wedstrijden gespeeld, Eerbeekse Boys en SV Harfsen staan pas op acht duels;
5A: Koploper Leones heeft elf duels gespeeld, achtervolger SSA Wisch staat op negen ontmoetingen en Dodewaard en Uchta hebben pas acht wedstrijden gespeeld;
5B: Lijstaanvoerder VV Hulshorst heeft elf duels gespeeld, concurrenten Zuid Arnhem en Veluwse Boys staan, net als ZVV’56, op pas acht wedstrijden.

Zondag

Zeker in de lagere klassen van het zondagvoetbal zijn de verschillen in gespeelde duels aanzienlijk. In de vijfde klasse C zijn er zelfs al drie inhaalwedstrijden op Tweede Paasdag 1 april gepland- en dan moeten de maanden januari en februari nog komen. De tweede klasse G is op het inhaalduel van zondag tussen Columbia en Vorden na compleet en in de derde klasse C zijn er vier duels afgelast waarvan drie van GVA. Met inhaalwedstrijden op donderdag 14 december, zondag 17 december en woensdag 17 januari hoopt de club uit Doornenburg voor de herstart op 20 januari weer helemaal bij te zijn. In sommige competities zijn de verschillen groter:

4D: SC Millingen heeft al elf wedstrijden gespeeld, titelfavoriet Germania staat op negen duels en HAVO, Batavia en Rood Wit hebben pas zeven wedstrijden achter de rug.
5C: Koploper VV Etten gaat de winterstop in met tien gespeelde duels, zes clubs hebben pas zeven wedstrijden gespeeld maar het kan nog erger: Ratti-Socii heeft pas zes wedstrijden gespeeld en VV SHE staat op vijf gespeelde duels. De club uit Hall speelde op 12 november voor het laatst en heeft door inhaalduels op 17 december en 14 januari nauwelijks een winterstop. Met duels op zondag 11 februari, donderdag 15 februari en zondag 18 februari staat er een Engelse week op het programma.
5E: Koploper Overasseltse Boys heeft 21 punten, de nummer twee DVSG heeft 18 punten. Toch is het verschil enorm, Overasseltse Boys speelde pas zeven duels en de achtervolger DVSG elf wedstrijden. Het verschil in verliespunten: vijftien! Unitas’28 en SV Heumen hebben ook pas zeven wedstrijden gespeeld.

 

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl