App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Eerste competitieverlies voor SEH

Eerste competitieverlies voor SEH

door Redactie
0 reacties

Voor het eerst in deze competitie is het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde tegen een nederlaag aangelopen. Dat gebeurde zaterdagmiddag in en tegen Elspeet, voorafgaand deze speelronde nota bene de hekkensluiter in 4B. Een vrije trap zo’n tien minuten voor tijd zorgde voor de beslissing: 1-0. Een tegenvallend SEH zette daar te weinig tegenover om aanspraak te maken op één punt of meer.

Bijzonder natte omstandigheden op sportpark ‘Op de Heide’, waar het gedurende de hele wedstrijd regende en bovendien de stevige wind het frisjes maakte. Het kunstgrasveld, met kurk als ondergrond, was door de vele neerslag ook nat en glad. Condities die duidelijk niet in het voordeel waren van de Heerdenaren, die bij winst als Herbstmeister de winterstop in zouden gaan. Maar daarvoor was winst tegen Elspeet wel noodzakelijk.

Bij SEH één nieuwe naam in de basis: Youp Dil. Hij stond in de spits, waardoor meerdere spelers op een andere positie stonden. Nathan van Dommelen, vorige week nog rechtsbuiten, moest genoegen nemen met een plekje op de bank.

Veel bijzonderheden over de eerste helft zijn er niet te melden. Rechtsbuiten Nick Dijkgraaf dacht even te kunnen schieten namens de thuisploeg, maar kon net niet bij de bal. Aan de andere kant leek Youp Dil er even vandoor te kunnen, maar hij werd gestuit. En dat gebeurde volgens scheidsrechter Marsman op reglementaire wijze.

De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Christijan Vonderman. Hij speelde een mannetje uit en kon van zo’n twintig meter afstand schieten. De bal ging rakelings naast. Verder gebeurde er weinig voor beide doelen, waren er veel duels op het middenveld en was het bepaald geen hartverwarmend voetbal voor de verkleumende toeschouwers. Op slag van rust kreeg Timo Borreman nog een gele kaart, de enige aan SEH-zijde deze wedstrijd, vanwege het onderbreken van een veelbelovende counter.

In de tweede helft veranderde er niet zo veel aan het spelbeeld. Elspeet had het defensief prima voor elkaar en zocht zo nu en dan zelf ook de aanval, terwijl SEH er amper doorheen kwam. Veel ballen in de diepte waren bijvoorbeeld te hard en rolden zo over de achterlijn.

Na een klein uur was Rowin Moerenhout in de buurt van een treffer, zijn vrije trap ging rakelings over. Erwin van Leeuwen kreeg daarbij namens Elspeet een gele kaart na een stevige tackle op Joël Veldman en hoefde daar niet over te mopperen. Langs de zijlijn werd bij de toeschouwers toen wel duidelijk: dit duel kan wel eens beslist gaan worden via een standaardsituatie, omdat beide ploegen er in open spel amper doorheen kwamen.

Na een uur spelen bracht trainer Jordy Vakkert twee nieuwe namen. Luka Khabuliani en Nathan van Dommelen kwamen in het veld. Zij vervingen Hein Dezijn en Timo Borreman.

Elspeet werd in de tweede helft twee keer gevaarlijk via afstandsschoten. Een poging van David Bleijenberg ging over en een schot van Chiel Dijkgraaf werd gepakt door doelman Ties van Leeuwen.

Met nog zo’n tien minuten te spelen ging Rick Zandvliet in de fout tijdens de opbouw. Hierdoor was een overtreding vlak buiten het strafschopgebied van SEH noodzakelijk. Waar wellicht een poging van Dijkgraaf werd verwacht uit die vrije trap, was het aanvoerder Kees Pluim die de bal in de uiterste hoek schoot. De bal stuiterde op het natte kunstgras nog net wat harder door en doelman Van Leeuwen kon er niet bij: 0-1.

Trainer Vakkert bracht direct daarna nog ervaring en fysieke kracht met Harmen van Oene en Michiel de Gooijer. Er was nog zo’n tien minuten te spelen, dus er was zeker nog kans. SEH kreeg ook nog wel wat corners en vrije trappen, maar tot echt gevaarlijke situaties- laat staan uitgespeelde kansen- kwam het niet. Na slechts enkele minuten blessuretijd vond scheidsrechter Marsman het welletjes en eindigde de wedstrijd in 1-0, met uiteraard veel blijdschap tot gevolg bij de mannen van Elspeet.

Een teleurstellend resultaat voor SEH. Het team speelde zelf ook niet goed genoeg om aanspraak te maken op meer, terwijl Elspeet met keihard werken en veel discipline de achterhoede knap gesloten hield. Door dit resultaat zakken de Heerdenaren naar plek twee op de ranglijst en kan nummer drie Ulu Spor bij winst van het inhaalduel volgende week de koploper worden.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor SEH is op 20 januari 2024. Dan is de derby in Veessen tegen VEVO om 17.00 uur! In de tussentijd volgen in de winterstop nog wat oefenduels.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |