Home Arnhem DOVO haalt opnieuw een Gelderse verdediger

DOVO haalt opnieuw een Gelderse verdediger

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Mats Grotenbreg maakt na dit seizoen de overstap van Hercules naar DOVO. De 25-jarige verdediger uit Huissen speelde in de opleiding van Vitesse en PSV en kwam verder uit voor Jonge Kracht, Duno en GVVV. De fysiek sterke sfeermaker Grotenbreg is na Screever (Sportlust’46) en Buikema (SDV Barneveld) in korte tijd de derde aanwinst voor de Veenendaalse Derde divisieclub.

De komst van Grotenbreg, met een verleden bij buurman GVVV, wordt op de website van DOVO toegelicht:

DOVO voegt opnieuw een speler toe aan haar selectie voor het volgende seizoen. Het betreft Mats Grotenbreg, die overkomt van competitiegenoot USV Hercules.

De 25-jarige verdediger, die op meerdere posities kan spelen, heeft in het verleden gespeeld voor de jeugdteams van PSV en Vitesse, evenals voor TOP Oss, DUNO en GVVV.

Pikante overstap 
Een overstap van een speler die in het verleden het shirt van GVVV heeft gedragen, blijft opmerkelijk. Dat geldt ook voor Mats. “Ik heb wel even de tijd genomen voor deze keuze. Maar ik sta er volledig achter. Ik vind het fijn om weer in de buurt te spelen en ik kijk ook uit naar het samenspelen met Nick Hak. Ik ken trouwens meer spelers van de groep, dat is prettig.”

In de voetsporen van zijn vader
Mats wordt vaak geprezen om zijn strijdlust. “Die heb ik altijd in een wedstrijd. Maar plezier hebben in het spelletje is ook belangrijk. Ik hoop de oude glorietijden van DOVO weer te kunnen laten herleven.” Glorietijden die zijn vader al eens meemaakte. In het seizoen 1990/1991 maakte Ronald Grotenbreg deel uit van het eerste elftal van DOVO: een seizoen dat werd gekenmerkt door de dubbele ontmoeting tussen DOVO en GVVV voor het kampioenschap, dat uiteindelijk in het voordeel DOVO werd beslist (1-1 en 2-1). “Mijn vader speelde, net als ik, als verdediger. Het voelt bijzonder om in zijn voetsporen te treden. Hopelijk maak ik hetzelfde mee als hem.”

Ervaring in Tweede en Derde Divisie 
Met Mats haalt DOVO een speler binnen met de nodige ervaring op divisieniveau. “Mats is een karaktervolle, sterke verdediger. Een speler met veel ervaring op Derde én Tweede Divisie-niveau, die een verdediging kan leiden.” De Technische Commissie beschouwt het feit dat de speler regionale wortels heeft ook als een enorm pluspunt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |