Home Arnhem DOVO haalt verdediger van SDV Barneveld

DOVO haalt verdediger van SDV Barneveld

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Sil Buikema verwisselt in de zomer Vierde divisieclub SDV Barneveld voor Derde divisieclub DOVO uit Veenendaal. De 26-jarige centrale verdediger speelde vier seizoenen in de jeugdopleiding van Vitesse waarna hij terugkeerde naar DTS Ede. De inwoner van Ede maakte in 2021  de overstap van DTS Ede naar SDV Barneveld. Na Kevin Greeven (VV Scherpenzeel) is Buikema de tweede verdediger die na dit seizoen Sportpark Norschoten verlaat. Gisteren presenteerde DOVO ook middenvelder Joost Screever (Sportlust’46) al.

Op de website van DOVO staat onderstaande toelichting:

Sil Buikema zal volgend seizoen voor DOVO spelen. De 26-jarige Edenaar ruilt komende zomer SDVB in voor de rode zijde van het Panhuis. In Barneveld is hij momenteel bezig aan zijn derde seizoen.

Sil begon met voetballen bij DTS ’35. Na een 4-jarig avontuur bij Vitesse/AGOVV keerde hij terug naar zijn oude club in Ede, om vervolgens de overstap te maken naar SDV Barneveld.

Stap omhoog
“De overstap naar DOVO is een stap naar een nog hoger niveau. Ik ben benieuwd waar mijn lat ligt”, zegt de centrale verdediger. Sil Buikema beschikt over specifieke kwaliteiten op het gebied van snelheid en duelkracht en is tweebenig. Die kwaliteiten hoopt hij bij DOVO vaak te kunnen tonen. “Mijn doel is om een vaste waarde te worden in het team. Ik ga er alles aan doen en ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken.”

Geen onbekende club
In zijn jeugdjaren speelde Sil regelmatig met DTS ’35 tegen DOVO. De club is hem niet onbekend. “Omdat ik niet ver van Veenendaal woon, krijg ik veel mee. Ik volg de club ook zeker. Tot nu toe hoor ik goede verhalen over het hechte team, dat veel met elkaar optrekt. Daar hecht ik persoonlijk veel waarde aan; het is iets wat de prestaties bevordert.”
Zijn gesprekken met de Technische Commissie voelden erg goed. “Ik merk dat het een warme club is en dat is belangrijk voor mij. Ik kijk er erg naar uit om komende zomer aan te sluiten!”

Op de radar
De TC is op haar beurt ook zeer tevreden met zijn komst. “We volgden Sil al een langere tijd. Naast zijn kwaliteiten voldoet hij ook aan onze wens om regionale spelers naar DOVO te halen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |