App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 2H: v.v. Hierden dichtbij periodetitel

2H: v.v. Hierden dichtbij periodetitel

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Voetbalvereniging Hierden is dichtbij de winst van de eerste periodetitel van de tweede klasse H. De koploper uit Hierden kan zaterdag bij een overwinning op IJVV en puntenverlies van concurrenten Unicum Lelystad en ZZVV zaterdag zelfs al periodekampioen worden.

Stand bovenin 2H:
1. v.v. Hierden 10.24 (20-6)
2. Unicum 9.19 (33-14)
3. WVF  9.17 (18-17)
4. FC Horst 9.16 (16-12)
5. ZZVV 8.15 (16-15)

Ondanks de tweede competitienederlaag van v.v. Hierden afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Horst (1-0) staat de ploeg van de vertrekkende trainer Bert van Hunenstijn op pole position in de strijd om de periodetitel. Grootste concurrent Unicum kan na twaalf wedstrijden maximaal op 28 punten komen, maar moet dan drie keer winnen: thuis van DOS Kampen en IJVV en uit bij FC Horst.

Komende zaterdag speelt v.v. Hierden thuis tegen het als tiende geklasseerde IJVV. Bij een overwinning van Hierden op Sportpark Mheenzicht is het periodekampioen bij puntenverlies van Unicum (DOS Kampen thuis) en ZZVV (WVF thuis). Bij het plannen van de festiviteiten rond de periodewinst kan de organisatie van Hierden beter uitgaan van zaterdag 20 januari: Nunspeet uit. Wanneer na IJVV ook de uitwedstrijd tegen Nunspeet gewonnen wordt, is Hierden sowieso periodekampioen en minimaal verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Bij onverwachts puntenverlies van Hierden is het waarschijnlijk dat de beslissing op zaterdag 27 januari valt. Hierden is dan vrij en Unicum speelt dan de lastige uitwedstrijd in Ermelo tegen FC Horst.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |