App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalN.E.C. N.E.C. voor enkele minuten naar AZ

N.E.C. voor enkele minuten naar AZ

door Redactie
0 reacties

Komende woensdag 19.00 uur staat het restant van de Eredivisiewedstrijd AZ – N.E.C. op het programma. De Nijmegenaren verdedigen in Alkmaar een 1-2 voorsprong bij de resterende zes seconden officiële speeltijd.

AZ – N.E.C. werd gespeeld op zondag 29 oktober. Een op- en neergaand duel zou die dag niet uitgespeeld worden. N.E.C. stond bij rust 0-2 voor door doelpunten van Bas Dost en Magnus Mattsson. Na rust scoorde Vangelis Pavlidis de aansluitingstreffer. Dost zakte kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd in elkaar door een ontstoken hartspier, waarna de wedstrijd bij een 1-2 tussenstand gestaakt werd. Het competitiebestuur Betaald Voetbal bepaalde daarna dat de wedstrijd op 6 december moet worden uitgespeeld.

Het uitgangspunt van de KNVB is dat de wedstrijd komende woensdag onder zoveel als mogelijk dezelfde omstandigheden zal worden afgewerkt. Dat betekent onder meer dat N.E.C. het doel voor het uitvak moet verdedigen, maar ook dat de 22 spelers die binnen de lijnen stonden op het moment van staken ook zo veel als mogelijk de hoofdrolspelers zijn bij het restant van de wedstrijd.

Het spel wordt, terwijl het scorebord 89:54 aangeeft, hervat met een scheidsrechtersbal. Na zes seconden zal er, indien zo besloten door de arbitrage, blessuretijd bij komen.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |