App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SEH en DSV ‘61 spelen gelijk

SEH en DSV ‘61 spelen gelijk

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark gelijkgespeeld. In de wedstrijd tegen DSV ’61 werd er voor de rust niet gescoord, maar deden beide teams dat wel eenmaal in het tweede bedrijf: 1-1. Een uitslag waar de Heerdenaren gezien de verhoudingen op het veld meer tevreden over zullen zijn dan de tegenstander.

Het was Super Saturday in 4B! In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar troffen de mannen van SEH 1 de nummer vier op de ranglijst, DSV ‘61. En tegelijkertijd vond ook het duel tussen de nummers twee en drie plaats in Putten. Kortom: een belangrijke speelronde in de competitie, waarbij de winnaar spekkoper zou zijn.

Bij SEH ten opzichte van vorige week één wijziging in de basis. Linksback Wessel Berghorst was geblesseerd en werd vervangen door de juist vorige week afwezige Owen Niemeijer. Op de bank zaten onder meer de ook weer fitte Michiel de Gooijer en Wessel Tellegen onder de dekens verstopt, want de wedstrijd werd gespeeld bij temperaturen rondom het vriespunt.

De betere ploeg in de eerste helft was DSV ‘61. De ploeg zette SEH heel vroeg onder druk en het spel vond daardoor veelvuldig plaats op de speelhelft van de Heerdenaren. Al snel deed Arnoud Zwep een poging, maar nog zonder resultaat. SEH had het dus moeilijk met de tegenstander, maar na een lastig eerste kwartier kwam het wel wat meer in de wedstrijd. Jochem Tellegen kon na dik vijftien minuten spelen alleen richting doelman Laurens Dekker, maar trof de lange keeper. De scherp vlaggende grensrechter vond het overigens buitenspel, maar scheidsrechter Maathuis ging daarin niet mee.

Hoewel DSV optisch misschien wel de betere was, waren de beste kansen aanvankelijk voor SEH. Timo Borreman kon na een voorzet en scrimmage net niet tot een schot komen en Nathan van Dommelen schoot van dichtbij ook recht op doelman Dekker. Hetzelfde gebeurde aan de andere kant: Jeffrey Schreurs trof keeper Ties van Leeuwen op zijn weg. De mooiste SEH-aanval was er na dik een half uur spelen. Het waren Timo Borreman en Joël Veldman die al koppend dwars door de defensie van DSV combineerden. Uiteindelijk kon laatstgenoemde alleen op de keeper af, maar zijn schot ging flink over. Aan de andere kant waren er schotkansen voor Zwep (via Van Leeuwen naast) en Schreurs (eveneens naast).

Rick Zandvliet kreeg op slag van rust nog geel. Daar kwam hij misschien wel goed weg, want als het een overtreding was- en daar waren twijfels over- had het wellicht ook een andere kleur kaart moeten zijn vanwege een doorgebroken speler. Met de brilstand gingen beide ploegen in ieder geval de kleedkamers in voor de rust.

Bij SEH na de thee een nieuwe naam in het veld: Youp Dil verving Nathan van Dommelen. Al heel snel in het tweede bedrijf scoorde DSV ‘61 echter. Hier ging een flinke fout van de Heerdenaren in de opbouw aan vooraf. Joël Veldman kreeg de bal onder druk niet goed weg en topscoorder Patrick Visser rondde fraai af, ook al omdat Ties van Leeuwen ver van zijn doel af stond.

De Heerdenaren moesten dus aan de bak en probeerden dat ook wel. Jochem Tellegen leek een schotkans te hebben in het strafschopgebied, maar wist de trekker niet over te halen. Maar ook aan de andere kant ontstond er ruimte. Bij een corner was DSV tot twee keer toe in de buurt van de 0-2, maar in beide gevallen werd de bal van de doellijn gehaald.

Na bijna driekwart wedstrijd viel enigszins uit het niets de gelijkmaker. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Rowin Moerenhout werd nog gekeerd door doelman Dekker, maar Joël Veldman was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Zo veranderde hij in een kwartier tijd van schlemiel naar held!

Direct daarna wisselde trainer Jordy Vakkert tweemaal en kwamen er verse krachten aan de rechterzijde, via Luka Khabuliani en Sem van Lohuizen. Beide ploegen zochten nog wel de aanval en probeerden de voorsprong te pakken. Aanvankelijk leidde dat nog niet tot grote kansen, maar wel in veel fanatieke en stevige duels. SEH kreeg in de wedstrijd uiteindelijk tweemaal geel, DSV drie keer.

Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase drong DSV nog nadrukkelijk aan. Patrick Visser was tot twee keer toe in de buurt van een treffer, maar in beide gevallen bracht keeper Ties van Leeuwen goed redding. En dat deed hij even later nogmaals door zich voor de bal te gooien, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Beide ploegen kregen wel kansen om meer te scoren, al had DSV ‘61 daar wellicht nog wat meer aanspraak op mogen maken dan SEH. Omdat er naast dit duel nog eens vier wedstrijden in 4B gelijk eindigde, waaronder Rood-Wit ‘58 tegen Ulu Spor, is er aan de kop van de ranglijst eigenlijk niets veranderd. Er is hooguit weer een wedstrijd afgestreept.

Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd voor SEH dit kalenderjaar. Dat is in en tegen Elspeet. Aanvang: 14.30 uur!

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (67. Luka Khabuliani), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jochem Tellegen; Joël Veldman, Timo Borreman (67. Sem van Lohuizen) en Nathan van Dommelen (46. Youp Dil)

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |