App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Alle wedstrijden van S.V. Spero afgelast

Alle wedstrijden van S.V. Spero afgelast

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

In verband met het overlijden van erelid Stef van Baal zijn alle wedstrijden van S.V. Spero van komend weekend afgelast. Uiteraard gaat ook de competitiewedstrijd tussen Spero 1 en GVA 1 in de derde klasse C niet door.

Op de website van S.V. Spero staat onderstaande In memoriam

In memoriam Stef en Toos van Baal

 

Het is onze trieste plicht te moeten meedelen dat op 30 november ons erelid Stef van Baal op 72-jarige leeftijd is overleden. Op dezelfde dag, enkele uren voordat Stef overleed, is ook zijn vrouw en Spero-lid Toos van Baal-Peters op 67-jarige leeftijd overleden.

Stef is begin van dit jaar ziek geworden. Aanvankelijk leek het erop dat hij nog een langere periode bij ons kon zijn. In de zomermaanden verslechterde zijn toestand en bleek dat het allemaal sneller zou gaan dan gehoopt.

Het noodlot trof het gezin deze week toen zijn geliefde vrouw Toos werd getroffen door een hersenbloeding. Zij is aan de gevolgen hiervan overleden.

Stef werd op 1 augustus 1963 lid van Spero. Maar ook de jaren daarvoor was hij al samen met zijn vader bijna dagelijks bij Spero te vinden. Hij hielp zijn vader met allerlei klusjes. Zo ontstond zijn grote liefde voor de Groen-witte club in Elst.

Stef heeft jaren bij Spero gevoetbald .Hij vertelde deze week nog vol trots dat hij met de A-jeugd destijds kampioen is geworden. Daarna heeft hij in diverse seniorenteams gevoetbald, onder andere op de zaterdag in het 13e. Zijn zoon Michiel voetbalde destijds af en toe mee waardoor we dus een ware vader-zoon in één team hadden.

Ondertussen was Stef zeer actief als vrijwilliger. Hij is 25 jaar wedstrijdsecretaris en 23 jaar teammanager bij het 1e van Spero geweest. Daarnaast heeft hij als duizendpoot diverse taken uitgevoerd en gecoördineerd, waaronder  het verzorgen en wassen van de kleding, het beheer en onderhoud van de kleedkamers, de ballen en het overige voetbalmateriaal.

Nadat hij en Toos het geluk samen hadden gevonden was het eerste wat hij deed omToos ook lid van Spero te maken. Toos was al snel een vertrouwd en bekend gezicht binnen de club en stak, zoals we haar kennen, gelijk de handen uit de mouwen. Zo heeft ze regelmatig geholpen in de kantine, maar was ze ook jaren de vaste begeleiding van de pupil van de week bij de thuiswedstrijden van Spero 1. En ook thuis stond in het teken van Spero. Toos heeft haar man ondersteund in alles wat op hem afkwam.

Met het verlies van deze 2 Spero-mensen in hart en nieren is er een groot gat geslagen in de Spero familie. Een familie waar Stef en Toos zo graag deel van uitmaakten en die nu in diepe rouw is nu zij niet meer bij Spero zullen komen.

Op 7 november jl. is voorafgaande aan de ALV en de huldiging van Stef voor zijn 60-jarig lidmaatschap, de kamer van de wedstrijdsecretaris omgedoopt in de Stef van Baal kamer als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor onze club.

Op deze wijze zal hij, en daarmee ook Toos, blijvend herinnerd worden bij S.V. Spero.

Uit de vele warme reacties tijdens zijn ziekte en na hun overlijden blijkt de waardering die iedereen binnen én buiten Spero voor Stef en voor Toos hebben.

Wij condoleren beide families met dit ongelofelijke verlies en wensen wij hen enorm veel sterkte de komende periode. De Spero familie zal er ook voor hen zijn in deze moeilijke tijd.

Namens alle leden,

Bestuur S.V. Spero

Reageer op dit artikel

1 reacties

Anoniem 2 december 2023 - 22:04

Geacht bestuur, het enige juiste besluit in deze schokkende omstandigheden. Sterkte voor iedereen die betrokken is bij SPERO.

Reply

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |