Home Achterhoek Vier Gelderse clubs nog zonder punten

Vier Gelderse clubs nog zonder punten

District Oost

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vier Gelderse clubs kunnen onmogelijk tevreden zijn over de eerste competitiehelft en beginnen december nog zonder punten. SV Vaassen en OVC’85 verloren de eerste acht competitiewedstrijden, Apeldoornse Boys en VV Den Dam hebben zeven wedstrijden op rij verloren.

SV Vaassen degradeerde in 2022 uit de derde klasse en vertrok vorig seizoen noodgedwongen halverwege het seizoen uit de vierde klasse. Na de herstart in de kelderklasse verloor de zondagclub uit Vaassen driemaal slechts met een doelpunt verschil. Ook OVC’85 zit sportief gezien in een zware periode, na de degradatie uit de tweede klasse is de formatie uit Oosterbeek een klasse lager hekkensluiter. Op 20 mei werd bij Otterlo (2-3) voor het laatst niet verloren. Toch lijken de eerste punten slechts een kwestie van tijd: de laatste drie wedstrijden werden nipt verloren en zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen het als voorlaatste geklasseerde De Treffers dat al vier keer op rij verloor.

Na een vertrek van een groot deel van de eerste selectie was het te verwachten dat Apeldoornse Boys een zwaar seizoen tegemoet zou gaan, het doelsaldo van 4-42 is veelzeggend en een degradatie naar de vijfde klasse lijkt een kwestie van tijd. VV Den Dam eindigde het vorige seizoen met een 3-1 zege op Dierensche Boys, maar de zondagclub uit Azewijn heeft sindsdien geen punten meer gehaald en heeft een doelsaldo van 6-34.

SV Vaassen (5F) 8.0 (4-27)
OVC’85 (3A) 8.0 (6-22)
Apeldoornse Boys (4D) 7.0 (4-42)
VV Den Dam (5C) 7.0 (6-34)

Sportclub Eefde staat momenteel zelfs op min twee punten. De club uit Eefde speelde in de vierde klasse D wel gelijk tegen Eerbeekse Boys (2-2), maar kreeg van de KNVB drie punten in mindering vanwege de gestaakte wedstrijd tegen Oeken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |