App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Pothuizen vertrekt als trainer van Achilles’29

Pothuizen vertrekt als trainer van Achilles’29

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Patrick Pothuizen vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van Achilles’29. De voormalige voetballer van onder meer Vitesse, N.E.C. en FC Twente is sinds oktober 2021 trainer op De Heikant. Na de degradaties in 2022 en 2023 is een flink gerenoveerd Achilles’29 momenteel koploper van de zuidelijke tweede klasse G, bovendien won de zwart-witte formatie uit Groesbeek de eerste periodetitel. Het is de ambitie van Pothuizen om zijn periode bij Achilles’29 af te sluiten met promotie naar de eerste klasse, zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen middenmoter VV Tricht op het programma.

Op de website van Achilles’29 staat onderstaande toelichting:

PATRICK POTHUIZEN VERTREKT BIJ ACHILLES’29

Hoofdtrainer Patrick Pothuizen vertrekt na drie seizoenen bij Achilles’29. Pothuizen nam in oktober 2021 in een moeilijke tijd voor de Groesbeekse club het stokje over. Onder leiding van Pothuizen is het gelukt om het tij te keren: Achilles’29 heeft de eerste periodetitel veroverd en staat momenteel bovenaan in de Tweede Klasse. De afgelopen maanden is de belangstelling voor Achilles’29 enorm toegenomen. Steeds meer mensen komen weer naar de wedstrijden van de witzwarten kijken. Pothuizen wil afscheid nemen door Achilles naar de Eerste Klasse te brengen.

Pjotr van der Horst, voorzitter van Achilles’29: “Patrick is op een heel moeilijk moment ingestapt. Daar zijn we hem heel dankbaar voor. Het is hem gelukt om onze leden, supporters en sponsors weer trots te maken op het team. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij Achilles naar de Eerste Klasse loodst. Hij is naast een bevlogen trainer ook een fijn mens om mee samen te werken.”

Patrick Pothuizen: “Ik ben trots dat ik zo’n mooie club als Achilles mag trainen. Mijn werk op De Heikant is nog niet klaar. Ik ga samen met mijn staf en spelers alles geven om met een kampioenschap afscheid te nemen. Dat verdienen al die trouwe leden en sponsoren.”

De strijd om het kampioenschap in de Tweede Klasse vervolgt Achilles’29 komende zaterdag tegen Tricht. De wedstrijd begint om 18:00 uur, thuis op De Heikant.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |