Home Betaald VoetbalDe Graafschap De Graafschap wil entree in Eerste Divisie (vrouwen) maken

De Graafschap wil entree in Eerste Divisie (vrouwen) maken

door Redactie
0 reacties

De Graafschap is samen D’RAN! Buiten het veld, maar hopelijk ook in het veld. Als onderdeel daarvan hebben De Graafschap en Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA) de intentie uitgesproken om samen te gaan voor een vrouwenelftal dat uitkomt in de eerste divisie voor vrouwen in seizoen 2024-2025.

MVVA

Een paar jaar geleden was het voor meiden nog veel lastiger om op hoog niveau te voetballen. De ontwikkeling die het meiden- en vrouwenvoetbal heeft doorgemaakt is groot te noemen. Het werd een steeds serieuzer onderdeel binnen veel clubs. Qua aantallen speelsters zat het goed, maar er miste een opleidingsplek voor meiden met talent. Voor veel Achterhoekse jongens was het pad duidelijk. Zij voetballen bij de lokale club en wanneer een jongen goed genoeg is, dan konden zij de overstap maken naar een Betaald Voetbal Organisatie.

Voor meiden lag dit anders en daarom gingen talenten de regio uit, opzoek naar mogelijkheden om zich als voetbalster verder te ontwikkelen. Dit was voor Anouk ter Bille en Hilde Gerritsen de reden om MVVA in 2019 op te richten. De opleidingsstructuur is van onderuit opgebouwd om te zorgen voor een kwalitatieve opleiding, waarbij de trainingen plaatsvinden op Sportpark De Bezelhorst. Zij hebben een enorme groei doorgemaakt de afgelopen jaren en zijn uitgegroeid naar een professionele organisatie. Momenteel voetballen er 120 meiden bij MVVA. Inmiddels volgen de MO16 en MO17 onder de vlag van De Graafschap een topsportprogramma zoals ook de jongens binnen de jeugdopleiding van de Achterhoekse trots.

“De samenwerking met De Graafschap is met de jaren intensiever geworden, wat vorig seizoen leidde tot de voltijdteams die onder de licentie van De Graafschap uitkomen. De stap naar de 1e divisie is een mooie bekroning op ons werk”, geeft oprichtster Anouk ter Bille van MVVA aan.

De Graafschap Vrouwen

De volgende stap en de droom van de Achterhoek: Deurdonderen met als doel om De Graafschap Vrouwen uitkomend in de eerste divisie.

“Het vrouwenvoetbal is van deze tijd. Het is niet meer weg te denken en de groei is enorm”, aldus technisch directeur Peter Bijvelds van De Graafschap. “Hilde en Anouk hebben goed werk gedaan en de stap om, met De Graafschap Vrouwen uit te komen op professioneel niveau, is een logische stap. Zij werken inmiddels samen met veel amateurverenigingen uit de regio, het bedrijfsleven, doen veel voor de breedtesport en er zijn diverse speelsters die uitkomen voor het Nationale team.”

“MVVA betekent kortom veel voor het meiden-en vrouwenvoetbal in de regio”, vult directeur algemene zaken Michael Ogubai aan. “Wij willen als De Graafschap een club zijn voor iedereen en wij willen bijdragen in het realiseren van de droom van vele meiden uit de regio.”

Proces

De Graafschap en MVVA willen gezamenlijk toetreden tot de vrouwen eerste divisie met ingang van het seizoen 2024-2025, het op een na hoogste niveau in het vrouwenvoetbal. Momenteel zijn Anouk, Hilde en de directie van De Graafschap bezig met het plan dat in december ingediend moet worden bij de KNVB. In januari volgt er een pitch bij een onafhankelijke commissie van de KNVB. Zij bepalen uiteindelijk welke twee clubs mogen toetreden tot de 1e divisie in seizoen 2024-2025. Er is plek voor twee nieuwe teams, dus van 100% zekere toetreding is nog geen sprake.

“De afgelopen jaren zijn er mooie stappen gezet binnen het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio. Wij zijn trots op iedereen die met ons mee hebben gedroomd. Nu is het tijd voor de volgende stap en ons enige doel hierbij is dat wij toetreden tot de 1e divisie”, besluit MVVA-oprichtster Hilde Gerritsen.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |