Home Laatste Nieuws SEH pakt zege bij WZC in matige derby

SEH pakt zege bij WZC in matige derby

door Redactie
0 reacties

Voor de tweede keer dit seizoen heeft het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde de volle buit gepakt in Wapenveld. Na de 1-4 in september werd het nu in een matte en tamme derby tegen WZC 0-2. De doelpunten vielen op psychologisch fijne momenten: direct voor en vlak na de rust.

Na de winst van de eerste periode vorige week stond er voor SEH 1 zaterdagmiddag gelijk weer een kraker op het programma. Het ging om een derby bij WZC uit Wapenveld. Vaak lastige wedstrijden voor de Heerdenaren. Maar SEH won er eerder dit seizoen voor de beker al met 1-4 en had na de periodetitel vertrouwen.

Beide ploegen moesten het doen zonder een flink aantal spelers. Bij SEH was captain Michiel de Gooijer bijvoorbeeld geblesseerd en Owen Niemeijer afwezig. Joël Veldman was wel terug en begon vanaf de start, dit ging ten koste van Sem van Lohuizen. Op de bank ook O19-speler Cas Haverkamp. WZC moest het onder meer doen zonder doelman Mensink, topscoorder Andeweg en verdediger Koot.

De omstandigheden waren niet onaardig op het Monnikenbos, al maakte de wind uit het noordwesten het er niet warmer op. Aan het eind van de eerste helft vielen er enkele spatten en verder kwam de neerslag pas vooral in de slotfase van het duel. Er was een mooi aantal toeschouwers, al zijn er zeker al wel eens meer supporters aanwezig geweest bij deze derby.

Het leukste kwartier van de wedstrijd was gelijk het eerste. Na een schot behoorlijk naast het doel van Rick van Limburg pakte SEH gelijk het initiatief. Na een gevaarlijke aanval, waarbij meerdere pogingen al werden geblokkeerd, had Timo Borreman de bal in minuut 4 voor het inschieten in het strafschopgebied. Dit deed hij flink over het doel. Een aanval later kon Nathan van Dommelen alleen richting het doel van keeper Rob Veltkamp, maar de bal werd nog op de doellijn weggewerkt door Daan van den Beld.

Ook WZC liet zich zien in het eerste kwartier. Na een gevaarlijke uitbraak kon Mart van Beek schieten. De bal werd nog net aangeraakt door Hein Dezijn en het leder ging rakelings naast. In de daaropvolgende corner kon dezelfde aanvaller van de Wapenvelders een rebound inschieten. Christijan Vonderman voorkwam met zijn schouder dat de bal in de bovenhoek eindigde en vierde dat terecht. Een leuk kwartier waarin het op en neer ging, maar nog geen doelpunten.

In de rest van de eerste helft waren de kansen een stuk spaarzamer. Van goed voetbal was ook geen sprake. Het was slordig aan de bal en te snel werd de diepte gezocht. Mart van Beek en Mike Nijland schoten nog een keer zonder succes richting het doel van SEH, terwijl Rowin Moerenhout een poging uit een corner geblokkeerd zag worden. Zo leek de ruststand 0-0 te worden.

Totdat het in de blessuretijd toch misging in de opbouw van WZC. De bal van Mike Nijland terug op Sander Zonnenberg was te kort en Mark Zandvliet onderschepte. Hij werd vervolgens in het strafschopgebied onhandig naar beneden gewerkt door Tycho Muller. Aan Wapenveldse zijde was men niet blij, maar de beslissing van scheidsrechter Rudolf Wolterink was terecht. Christijan Vonderman ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen: 0-1. Nog geen twee minuten later was het rust.

Het moest dus gebeuren voor WZC in de tweede helft. Een stormloop richting het doel van SEH werd verwacht. Maar het was SEH dat al heel snel de verdubbeling van de voorsprong pakte. Timo Borreman verdiende door goed storend werk een corner. Jochem Tellegen nam de bal vanaf links en Rowin Moerenhout kon voor zijn verdediger bij de eerste paal inschieten: 0-2 op het MOZA-scorebord na zo’n 49 minuten spelen.

SEH had de voorsprong die het wilde en kon zo wachten op het offensief van Wapenveldse zijde. Maar daar moest het aanvankelijk nog flink lang op wachten. WZC probeerde het wel, maar raakte niet door de defensie. En de uitbraken van Heerder zijde waren gevaarlijk. Pogingen van Jochem Tellegen en Joël Veldman in dezelfde aanval werden geblokkeerd.

Na een uur spelen bracht trainer Jordy Vakkert drie verse krachten: Youp Dil werd de nieuwe spits, Cas Haverkamp en Luka Khabuliani de vleugelverdedigers. Na driekwart wedstrijd kon het publiek van WZC dan toch eindelijk juichen. Waarom? Jochem Tellegen kreeg het eerste geel van de wedstrijd in deze over het algemeen tamme en matte derby. De spanning vergoedde veel.

Pas in het laatste kwartier werd het alle hens aan dek voor SEH. WZC begon te stormen en speelde de nodige kansen bij elkaar, onder meer via Mart van Beek en invaller Jorn Kroes. Maar Ties van Leeuwen had enkele prachtige reddingen in huis en kreeg bovendien voldoende steun van zijn ploeggenoten bij de nodige corners.

In de slotfase vielen ook Harmen van Oene en Sem van Lohuizen in. Laatstgenoemde ontving al snel daarna een gele kaart. In de omschakeling lag er veel ruimte voor SEH, maar daar kwam het amper meer aan toe. Het was aftellen richting het einde. En toen scheidsrechter Wolterink het na zo’n zeven minuten blessuretijd welletjes vond was de opluchting groot.

En zo won SEH dit seizoen al voor de tweede keer bij WZC. Het spel was niet groots, maar dat is het bijna nooit in derby’s. De doelpunten vielen op fijne momenten en de Wapenvelders begonnen te laat met écht stormen. Door de zege blijft SEH koploper. Volgende week een prachtig programma in 4B. De Heerdenaren nemen het op het eigen sportpark op tegen DSV ’61, de nummer vier. Die club heeft het al over ‘Super Saturday’, want ook Rood-Wit (nummer 2) en Ulu Spor (nummer 3) treffen elkaar. Bij winst ben je dus spekkoper!

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (60. Luka Khabuliani), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Wessel Berghorst (60. Cas Haverkamp); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jochem Tellegen; Joël Veldman (79. Harmen van Oene), Timo Borreman (60. Youp Dil) en Nathan van Dommelen (82. Sem van Lohuizen).

Bron: SEH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |