Home Laatste Nieuws Heerde in extremis langs AGOVV

Heerde in extremis langs AGOVV

door Redactie
0 reacties

Na de teleurstellende nederlaag in Epe kreeg Heerde de kans om zijn rug te rechten tegen AGOVV. De Apeldoornders kenden voor dit seizoen hoge ambities, maar bivakkeren op de laatste plaats op de ranglijst. Voor Heerde dus een ‘do or die’ wedstrijd. Na een weinig spectaculaire wedstrijd was het AGOVV dat in de slotfase op zoek ging naar de winst, maar uiteindelijk gingen de geel-zwarten er mee van door. Timo Olde Olthof schoot Heerde in blessuretijd op acrobatische wijze naar de winst.

Heerde kende een moeizame openingsfase. Zonder veel kansen weg te geven was het wel AGOVV dat dreigender was. De thuisploeg moest daarbij meermaals vrije trappen rond het strafschopgebied toe staan. Toch was het Heerde dat dichtbij de openingstreffer was. Na een mooie aanval over links zag Corstiaan Altenburg zijn inzet op de lat belanden. In de 36e minuut opende AGOVV de score vanuit een vrije trap. Marco Bosz wist in de het net te vinden. Zodoende keek Heerde bij rust tegen een 0-1 achterstand aan.

Na rust startte Heerde beter. De geel-zwarten kwamen beter in hun spel en lieten zich nu meer zien in het vijandelijke doelgebied. Na ruim een uur spelen was het raak. Timo Olde Olthof wist Nick Wijenberg te vinden. Na een keurige aanname schoot hij onberispelijk raak onder de doelman door. 1-1! Heerde wilde door maar gedurende de 2e helft kantelde het spelbeeld toch in het voordeel van AGOVV. De Apeldoorners kregen een grote kans om weer op voorsprong te komen, maar Heerde kwam goed weg.

In de slotfase leek Heerde, ook door de vele pijntjes links en rechts, vrede te hebben met een punt. AGOVV speler Steven van Es schoot naast, waardoor Heerde hield stand. In blessuretijd was het echter Heerde dat er toch met de winst vandoor ging. Een voorzet van Corstiaan Altenburg werd in het doelgebied gekopt door Raoul Wijenberg. Timo Olde Olthof was er vervolgend als de kippen bij om op acrobatische wijze de 2-1 binnen te werken. Volop vreugde bij Heerde na een op dat moment onverwachte voorsprong. Slechts één minuut later floot de scheidsrechter voor de laatste maal op zijn fluit.

Zodoende pakt Heerde drie belangrijke punten in de strijd onderin. Volgende week wachten de geel-zwarten weer een flinke uitdaging. Dan gaan de mannen van trainer Hans van der Hoop op bezoek bij WVF in Zwolle. Aanvang 14.30 uur.

Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven (46. Maarten Smit), Timo Olde Olthof, Elkjar Dijkgraaf, Nick Boterman, Bryan Hegen Raoul Wijenberg, Sylvan Vos, Dennis Calkhoven (80 Mike Bronsink), Nick Wijenberg (85. Max de Rooy), Corstiaan Altenburg

Bron: vv Heerde

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |