App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SV Orion en Van Haaren na zeven jaar uit elkaar

SV Orion en Van Haaren na zeven jaar uit elkaar

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Na zeven seizoenen komt er deze zomer een eind aan de samenwerking tussen SV Orion en de succesvolle trainer Jeroen van Haaren. Donderdagavond werd de spelersgroep geïnformeerd over de gemeenschappelijke beslissing de langdurige samenwerking in 2024 stop te zetten. In de periode onder Van Haaren promoveerde de Nijmeegse zondagclub van de tweede klasse naar de Vierde divisie.

SV Orion werd in 2019 kampioen van de tweede klasse om in het corona seizoen 20/21 direct te promoveren naar de hoofdklasse, de huidige Vierde divisie. Vorig seizoen eindigde SV Orion op de tiende plaats in de middenmoot van de Vierde divisie. Vooral vanwege een zwakke competitiestart met nul punten uit de eerste zes wedstrijden staat Orion nu op de veertiende positie in de onderste regionen van de Vierde divisie C.

Zondag speelt Orion in Nijmegen op sportpark Mariënbosch tegen Nuenen.

 

Op de website van SV Orion staat onderstaande toelichting:

Trainer Jeroen van Haaren en SV Orion gaan na dit seizoen 2023-24 uit elkaar. Dat hebben de club en trainer in gezamenlijk overleg besloten. Zo komt na maar liefst zeven seizoenen een einde aan een zeer succesvolle en prettige samenwerking tussen Jeroen en Orion.

Voorzitter Tom Smit: ‘Het is uniek dat een trainer zeven seizoenen bij een club blijft. Dat zegt veel over hoe Jeroen bij ons gefunctioneerd heeft. Jeroen is van grote betekenis geweest voor Orion en dat is hij nog. Hij heeft een kernrol gespeeld in de opmars van Orion van de tweede klasse naar de vierde divisie.’

Michiel Kompier (bestuurslid Technische zaken): ‘Jeroen is een tactisch sterke trainer. Hij heeft hier geweldig werk geleverd. Orion is een vereniging die bouwt op zijn eigen jeugd. Jeroen voelt dat heel goed aan, hij is een pijler in de samenwerking tussen ons eerste elftal, O23 en O19.’

 Jeroen van Haaren: ‘Orion is een fantastische club, ik heb me er vanaf het begin thuis gevoeld. In deze zeven seizoenen zijn wij zeer succesvol geweest qua resultaat, teamontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers. Ik zal Orion achterlaten als 4e divisionist! Daarna is het tijd voor een nieuwe uitdaging’.

Namens de technische commissie van Orion gaan Michiel Kompier en Tijs Tummers op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2024-2025. Daarbij zal ook de spelersraad betrokken worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |