Home Achterhoek Reactie DCS over directe vertrek trainer Van Zutphen

Reactie DCS over directe vertrek trainer Van Zutphen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Donderdagavond werd de samenwerking tussen tweedeklasser DCS en hoofdtrainer Eric van Zutphen per direct beëindigd, namens DCS geeft voorzitter Rene van Leeuwen een reactie: ,,Het was duidelijk dat de spelersgroep en de coach een andere zienswijze hadden en dat dit effect op het resultaat en het plezier had. Uiteindelijk hebben wij gisteravond als bestuur in samenspraak met Eric van Zutphen en met wederzijds goedvinden de beslissing genomen om de samenwerking per direct te beëindigen.”

Van Leeuwen vervolgt: ,,De beslissing om per direct te stoppen is niet leuk, maar is in het belang van de vereniging genomen. Afgelopen zomer hebben wij van vier, misschien wel vijf sterkhouders afscheid genomen. Hierdoor hebben wij niet alleen kwaliteit verloren, maar is ook een andere dynamiek in de kleedkamer ontstaan. De laatste weken is er een proces ontstaan waardoor een trainerswissel bijna onvermijdelijk werd.”

Komende zondag speelt DCS de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent DIO’30. Van Leeuwen: ,,De komende weken spelen we eigenlijk alleen maar finales. Voor zondag hebben we gelukkig Jeroen Jordens bereid gevonden om als eindverantwoordelijke op de bank te zitten. Jeroen is een oud-speler van ons eerste team en als assistent-trainer ook al betrokken. Verder gaan we uiteraard direct aan de slag om een oplossing te vinden voor de rest van het seizoen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl