Home Laatste Nieuws Veensche Boys moet op zoek naar een nieuwe trainer

Veensche Boys moet op zoek naar een nieuwe trainer

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Veensche Boys neemt aan het einde van het seizoen afscheid van hoofdtrainer Erik Assink. De geroutineerde trainer had bij de tweedeklasser uit Nijkerkerveen in principe een contract voor het leven. De 67-jarige Assink kwam in het seizoen 2019/20 van Quick Boys over naar Sportpark Nijkerkerveen en was daarvoor onder meer trainer van GVVV, Spakenburg, IJsselmeervogels, Bennekom en Sparta Nijkerk.

Veensche Boys haalde vorig seizoen de finale van de oostelijke districtsbeker en was met een derde plaats en periodetitel dichtbij de gewenste promotie naar de eerste klasse. Dit seizoen staat Veensche Boys na acht wedstrijden op de vierde plaats in de westelijke tweede klasse B met een achterstand van vier punten op koploper Nieuw Utrecht. Afgelopen zaterdag werd in Veenendaal met 0-4 van De Merino’s gewonnen.

Op de website van Veensche Boys staat onderstaande toelichting:

Erik Assink, hoofdtrainer van het eerste elftal van Veensche Boys, zal de zaterdagtweedeklasser Veensche Boys na dit seizoen verlaten. Hij is dan 67 jaar en dat is voor hem het moment om waardig afscheid te nemen. Assink kwam in het seizoen 2019-2020 over van Quick Boys en had in Nijkerkerveen in principe een contract voor het leven.  Voordat hij vertrekt zal Assink er alles aan doen om Veensche Boys te laten promoveren naar de eerste klasse, zo heeft hij Jos Bouw, hoofd Technische Zaken van Veensche Boys, toevertrouwd. Jos Bouw spreekt groot respect en waardering uit voor het besluit van Assink, die eerder actief was bij Quick Boys, Huizen, SVZW Wierden, GVVV, Spakenburg, IJsselmeervogels, Bennekom en Sparta Nijkerk. Veensche Boys heeft onder leiding van Assink vrijwel ieder seizoen meegedongen naar promotie, maar mede door de corona, lukte dit steeds net niet of strandden De Blauwe Helden in de nacompetitie. Een wapenfeit is nog wel het spelen van de KNVB-finale in het district Oost tegen uiteindelijke winnaar Berkum.  Veensche Boys gaat nu actief op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het is nog niet bekend wat de overige  stafleden gaan doen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |