Home Laatste Nieuws Slagvaardig Veensche Boys presenteert nieuwe trainer

Slagvaardig Veensche Boys presenteert nieuwe trainer

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Michael van den Berg is volgend seizoen de nieuwe trainer van Veensche Boys. Binnen 24 uur nadat de tweedeklasser uit Nijkerkerveen bekend had gemaakt dat na dit seizoen afscheid genomen wordt van de ervaren Erik Assink werd door Veensche Boys de nieuwe trainer gepresenteerd.

Michael van den Berg is dit seizoen trainer van competitiegenoot FC Breukelen en was in het verleden onder meer als trainer werkzaam bij De Valleivogels, De Zuidvogels en SDC Putten. Van den Berg voetbalde als rechtsback op het hoogste amateurniveau bij IJsselmeervogels, is 53 jaar en woont in Amersfoort.

Veensche Boys deelde onderstaande bericht op de eigen website:

Nog geen dag nadat voetbalvereniging Veensche Boys aankondige dat hoofdcoach Erik Assink de club uit Nijkerkerveen gaat verlaten, heeft Veensche Boys een opvolger gevonden. Het is Michael van den Berg uit Amersfoort, die nu nog FC Breukelen onder zijn hoede heeft. FC Breukelen en Veensche Boys speelden anderhalve week geleden heel toevallig nog tegen elkaar in de tweede klasse B. Van den Berg had in eerder verband al zijn vertrek aangekondigd bij FC Breukelen, omdat deze vereniging geen tweede elftal heeft en geen onder 23-team en ‘dat werkt niet’. De 53-jarige Amersfoorter speelde eerder als tot zijn 33ste bij IJsselmeervogels als rechtsback en ging daarna als trainer aan de slag bij de Valleivogels, Geinoord, VVZ’49, Benschop, JSV Nieuwegein, SDC Putten en De Zuidvogels. Hij kijkt enorm uit naar het komende seizoen in Nijkerkerveen, waar hij al regelmatig kind aan huis was. ,,Ik heb al jaren een blauw hart,’’ schaterlacht hij. Veensche Boys vindt hij een ‘dondersmooi clubje’ al was het alleen al vanwege de prachtige sportaccommodatie en hoe goed zaken zijn geregeld, zoals de gastvrije ontvangst tijdens thuiswedstrijden en de vele faciliteiten. Van den Berg wil qua samenstelling niet al teveel veranderen aan het huidige team. ,,Veensche Boys heeft een heel mooi elftal. En mooi is ook dat ze het met minimaal de helft eigen jongens doen. Je kunt wel allemaal jongens gaan halen, maar daar word je ook niet vrolijk van.’’ 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |