Home Achterhoek Sportclub Groessen gaat op zoek naar een nieuwe trainer

Sportclub Groessen gaat op zoek naar een nieuwe trainer

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Sportclub Groessen neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Marco van Eekeren. De fanatieke trainer uit Zevenaar is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de vierdeklasser uit Groessen en was daarvoor in verschillende andere functies al nauw betrokken bij Sportclub Groessen. Ook was Van Eekeren in Duitsland trainer van het eerste team van Fortuna Elten. Volgens het persbericht van Groessen gaat Van Eekeren na dit seizoen van zijn welverdiende voetbalpensioen genieten.

Vorig seizoen eindigde Sportclub Groessen op een knappe tweede plaats achter kampioen GSV’38 in de vierde klasse D en was Concordia Wehl in de halve finale van de nacompetitie nipt te sterk. Ondanks een ijzersterke voorbereiding en bekersuccessen kent Sprotclub Groessen een moeizame competitiestart en staat het momenteel op de dertiende en laatste plaats in de vierde klasse C. Donderdagavond speelt Groessen op het eigen Sportpark Heggeakkers voor de beker tegen derdeklasser DVOL.

Sportclub Groessen deelde onderstaande persbericht:

Aan het eind van dit voetbalseizoen gaat Marco van Eekeren Sportclub Groessen verlaten als trainer van het 1e elftal en gaat hij met zijn verdiende voetbalpensioen.

Na vele jaren onze oudere junioren te hebben getraind, heeft Marco een aantal jaren het 1e elftal van Fortuna Elten getraind, om vervolgens weer terug te keren bij Sportclub Groessen in de zomer van 2020. Na 1 jaar een junioren team te hebben getraind, heeft Marco 1 seizoen het jeugdige 2e team onder zijn hoede genomen om daarna het stokje in de zomer van 2022 over te nemen als trainer van het 1e elftal.

Vorig seizoen werd de nacompetitie in de 4e klasse bereikt en dat was dankzij een goede eindsprint. De eventuele promotie naar de 3e klasse eindigde in de halve finale in een ware thriller. Dit jaar gaat het helaas nog niet naar verwachting in de 4e klasse en zullen er nog de nodige punten gehaald moeten worden. Marco kennende gaat hij er nog alles aan doen gedurende zijn laatste ½ jaar als trainer.

Het bestuur is gezamenlijk met het 1e zondagteam bezig om op korte termijn de vacature op te vullen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |