Home Laatste Nieuws SEH pakt periode na gelijkspel tegen Ulu Spor

SEH pakt periode na gelijkspel tegen Ulu Spor

door Redactie
0 reacties

De eerste periode van dit seizoen in de 4e klasse B is gepakt door voetbalvereniging SEH uit Heerde! De Heerdenaren hadden zaterdagmiddag in de beslissende en laatste speelronde voldoende voor een gelijkspel tegen concurrent FC Ulu Spor. Rowin Moerenhout zorgde in een duel met alles erop en eraan vlak voor tijd voor de 1-1 en dat was dus voldoende voor periodewinst!

Een prachtig affiche stond er zaterdagmiddag op het programma in Heerde! Voorafgaand de huidige nummers één en drie van 4B namen het tegen elkaar op in de achtste speelronde: SEH en FC Ulu Spor. De mannen uit Heerde hadden aan een gelijkspel voldoende om de eerste periode te pakken, terwijl de Zwollenaren daarvoor juist moesten winnen. Kortom: het belang van deze wedstrijd was voor beide ploegen groot.

De weergoden werkten niet erg mee, want de omstandigheden waren vooral nat, grijs en koud te noemen. Het gedeeltelijk overdekte terras bood voor velen uitkomst. Want de wedstrijd kon op veel publieke belangstelling rekenen, met de nodige supporters van beide ploegen.

Bij SEH enkele wijzigingen in de opstelling. Joël Veldman was ziek. Hij werd vervangen door de juist vorige week afwezige Sem van Lohuizen. Captain Michiel de Gooijer was terug van een schorsing, maar begon op de bank. Hij zou later nog wel invallen. De beginfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door de nodige corners, waar nog niet direct grote kansen uit vielen te noteren. De kraker ging behoorlijk gelijkop, waarbij beide ploegen de aanval wel zochten. Daarbij werden de duels niet geschuwd en waren de tackles soms stevig, maar wel met respect naar elkaar.

Na veertien minuten kwam SEH voor het eerst dit seizoen in de competitie op achterstand. En wel op curieuze wijze. Ulu Spor mocht wat corners achter elkaar nemen en een rebound werd (door vermoedelijk Sertac Yilmaz) ingetikt. Het leder ging tegen de paal en rolde achter doelman Ties van Leeuwen voor het doel langs. Was de bal daarbij in zijn geheel over de lijn? Bij SEH meende men van niet, maar scheidsrechter Beldman besloot een treffer toe te kennen: 0-1. SEH leek toch wat aangedaan na deze treffer, maar kreeg ook al snel wat kansen om zelf te scoren. Een vrije trap van Rowin Moerenhout ging in de handen van doelman Omer Senturk. Een minuut of vijf later, na ongeveer een kwart wedstrijd spelen, kon Sem van Lohuizen alleen richting de keeper. Hij schoot wat gehaast richting de korte hoek, maar de bal ging naast.

De smaakmaker aan Heerder zijde was, zeker voor rust, Mark Zandvliet. Na goed een half uur spelen begon hij aan een fraaie solo. Daarbij passeerde hij meerdere tegenstanders en werd hij uiteindelijk gestuit in het strafschopgebied. SEH wilde daarbij een penalty vanwege hands, maar scheidsrechter Beldman wilde er niet aan. Een paar minuten later kopte Timo Borreman nog in de handen van de keeper. FC Ulu Spor was met name vlak voor de rust nog een aantal keren in de buurt van een tweede treffer. De beste man van het veld, rechtsbuiten Mark Malynovskyy, speelde daarin vaak een grote rol. Gevaarlijke schotpogingen werden nog net geblokkeerd en doelman Van Leeuwen had nog een redding in huis op een schot van die smaakmaker aan Zwolse zijde. Zo ging Ulu Spor met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in voor de rust. Werk aan de winkel dus voor SEH!

In de tweede helft probeerden de Heerdenaren wel aan te vallen. Waar kon schoof Rick Zandvliet vanuit de defensie het middenveld in. Dat betekende ook meer ruimte in de achterhoede van SEH. Bij één van die uitbraken, na zo’n tien minuten in de tweede helft, was Ulu Spor heel dichtbij de 0-2. Een pass van Malynovskyy kwam bij aanvaller Mohamed Al Shekh Ahmed. Hij schoot de bal fraai op de lat. Daar kwam SEH goed weg.

De blauwwitten uit Heerde werden maar weinig echt gevaarlijk. Sem van Lohuizen had een keer een schotkans, maar zijn poging ging ruim naast. Trainer Vakkert bracht na een uur spelen Luka Khabuliani en Wessel Berghorst in het veld. Beide ploegen bleven de aanval zoeken, maar de pogingen op doel waren met name vanuit de tweede lijn. Beide doelmannen toonden zich daarin betrouwbaar. Al liet doelman Senturk met dik een kwartier te spelen wel een vrije trap van Jochem Tellegen los. Timo Borreman kon de bal net niet op tijd intikken.

Het werd tijd voor alles-of-niets. De ervaren en vooral fysiek sterke spelers Harmen van Oene, Michiel de Gooijer en Youp Dil kwamen bij SEH in het veld. Al snel ging die laatste bij een duel naar de grond in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Beldman wuifde het weg. In het open spel wilde het maar niet lukken voor de Heerdenaren, maar mede door de invallers was er wel meer gevaar bij de standaardsituaties. Dat bleek ook een minuut of vijf voor tijd. Een prima aangesneden vrije trap van Christijan Vonderman werd op waarde geschat door Rowin Moerenhout. De centrale verdediger kopte binnen: 1-1. Hij stond compleet vrij omdat twee Zwollenaren zich bekommerden om de boomlange Dil. De assistent van Ulu Spor vlagde na de treffer wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Beldman keurde de goal goed.

Het werd hierna fanatieker, zowel binnen als buiten het veld. Al snel na die treffer viel de eerste en enige gele kaart van de wedstrijd te noteren. Even later werd het spel zelfs even helemaal onderbroken. De blessuretijd moest daarop nog gespeeld worden en was spannend. Ulu Spor zette nog een keer alles op alles en kreeg via Melih Senturk een goede schietkans. De bal richting de bovenhoek werd gepakt door doelman Van Leeuwen. Zo eindigde de wedstrijd na een royale hoeveelheid extra speeltijd in 1-1. Veel vreugde was er logischerwijs zichtbaar bij de thuisploeg.

Een spannende wedstrijd met alles erop en eraan, met uiteindelijk een verdiend gelijkspel. Voor SEH was dit puntje voldoende om de eerste periode te pakken. De ploeg is dus al zeker van nacompetitie richting de derde klasse, aan het eind van dit seizoen. Volgende week wacht er wederom een kraker. Dan gaat het om de derby in Wapenveld tegen WZC. Aanvang van deze wedstrijd op zich: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (61. Luka Khabuliani), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Owen Niemeijer (77. Michiel de Gooijer); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jochem Tellegen; Sem van Lohuizen (77. Harmen van Oene), Timo Borreman (77. Youp Dil) en Nathan van Dommelen (61. Wessel Berghorst).

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |