Home Laatste Nieuws RKZVC en Sparta E. in evenwicht

RKZVC en Sparta E. in evenwicht

door Redactie
0 reacties

Het gepromoveerde Sparta E. uit Enschede is de competitie goed begonnen met een vijfde plek op dit moment. RKZVC is de competitie slecht begonnen maar begon de laatste weken beter te draaien en het was de vraag of ze deze opgaande lijn konden doortrekken.

Vanaf het begin was het tempo hoog en golfde het spel op en neer op het door regen nat geworden veld, waardoor het soms ook wat slordig leek. Beide ploegen probeerden, daar waar mogelijk, de aanval te zoeken. Omdat middenveld en verdediging aan beide zijden goed georganiseerd stonden, kwamen er echter weinig echte kansen. De eerste mogelijkheid was een hard, laag afstandsschot van Tim van Wijngaarden dat de Enschedese keeper niet klem kon pakken maar er waren geen Zieuwentse spitsen in de buurt voor een eventuele rebound. Vijf minuten later kreeg Sjors Storkhorst na een corner een schietkans op 20 meter maar dat ging hoog over. Na het eerste kwartier waarin RKZVC het betere van het spel had, nam Sparta E. geleidelijk het initiatief over. Het zette RKZVC wel onder druk, kreeg een aantal corners maar geen vrije kansen. De beste Enschedese mogelijkheid voor rust was in de 37e minuut maar het schot werd via een Zieuwentse verdediger corner.

Na rust drong RKZVC direct aan hetgeen resulteerde in minieme kansjes. Tijn Hoenderboom kon net niet goed bij de bal, Sjors Storkhorst had iets teveel tijd nodig bij een mogelijkheid en een vrije trap ging een meter naast de kruising. Sparta E. probeerde het met uitvallen. Opvallend bij hen waren enkele spelers (inclusief keeper) met een geweldig nauwkeurige (lange) pass. Ook opvallend bij hen was het ‘direct hard voorzetten” als de mogelijkheid er voor was. Gelukkig voor RKZVC was, dat bij deze voorzetten geen enkele keer een spits op de goede plek voor goal stond.

Omdat RKZVC er met combinaties niet door kwam, probeerden Remco van Leeuwen en Tim van Wijngaarden ongeveer halfweg de tweede helft het met afstandsschoten. Bij het harde schot van Tim had de Enschedees goalie moeite om de lage bal naar de buitenkant weg te werken. De laatste twintig minuten werd Sparta E. weer wat sterker. De afstandsschoten waren echter gemakkelijk of recht op keeper Rutger Tenhagen. Mogelijk de beste kans was nog voor Sjors Storkhorst die vijf minuten voor tijd vanuit een schuine hoek in het zijnet schoot. Een schot over goal in blessuretijd van Björn Doppen was het laatste wapenfeit.

Beide ploegen hielden elkaar deze wedstrijd in evenwicht en het gelijkspel (en de brilstand) was dan ook een goede afspiegeling van een boeiende wedstrijd. RKZVC heeft de goede lijn vandaag doorgetrokken. Ze hebben nu drie wedstrijden achter elkaar niet verloren en het is lang geleden, dat ze zo’n reeks hebben neergezet. Komende zondag moeten ze de derby tegen Winterswijk, dat momenteel tweede staat. Met de huidige vorm van RKZVC is dat een wedstrijd om naar uit te zien.

Bron: RKZVC

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |