Home Achterhoek 3C: Periodetitel SDOUC, flinke nederlaag Jonge Kracht

3C: Periodetitel SDOUC, flinke nederlaag Jonge Kracht

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

SDOUC heeft de eerste periodetitel van de derde klasse C gewonnen. De formatie uit Ulft van trainer Sander Hoopman won de thuiswedstrijd van middenmoter Eldenia met 3-0. Halverwege was het 1-0 dankzij een goal van Enes Yilmaz, met twee doelpunten na rust was Jesse Vreman verantwoordelijk voor de 3-0 eindstand.

Eerste achtervolger VIOD Doetinchem won in Wehl van de buren van Concordia met 0-2. Halverwege was het al 0-1 voor VIOD dankzij een snelle treffer van Damian Weber. Jorn Eijkelkamp scoorde de tweede goal voor de bezoekers. VIOD kreeg in de laatste zes duels maar twee tegentreffers.

In ‘s-Heerenberg won een sterk FC Bergh verrassend met 6-2 van Jonge Kracht dat de wedstrijd met tien man uit moest spelen vanwege een rode kaart voor Stijn Roelofs, Joris Boehlé en Ted van Gellecum scoorden voor de bezoekers uit Huissen. Halverwege was het al 3-1 voor het team van trainer Ivan Went, opvallend genoeg had FC Bergh zes verschillende doelpuntenmakers: Victor Steinhauer, Jort Hunting, Rick Pennards, Mick Keizer, invaller Yorick Kaal en Guido de Winter.

Achter de top drie is er een hele brede middenmoot die doorloopt tot onder de degradatiestreep. DVV won voor de tweede opeenvolgende week, in Doornenburg werd GVA met 0-2 verslagen. Voor de ploeg van trainer Ron Olyslager waren Mendel Korfage en Davy van den Dam de doelpuntenmakers. OBW won in Lent de subtopper van DVOL met 0-2 door goals van Freek Gesthuizen en invaller Jelmer Krooshof na rust. Onderin won RKTVC de thuiswedstrijd tegen RKSV Driel verrassend met 3-1, hierdoor is GVA de nieuwe hekkensluiter. In Elst was Spero met 3-2 te sterk voor DDV’23.

Stand 3C:
1. SDOUC 8.22
2. VIOD 8.21
3. Jonge Kracht 7.15
4. DVOL 8.13
5. OBW 8.12
6. Spero 8.12
7. Driel 8.11
8. DVV 8.10
9. FC Bergh 8.9
10. Eldenia 8.9
11. Concordia 8.8
12. RKTVC 8.6
13. DDV’23 8.6
14. GVA 7.4

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |