Home Achterhoek 3B: Pakt AZC de periodetitel in topper tegen Robur et Velocitas?

3B: Pakt AZC de periodetitel in topper tegen Robur et Velocitas?

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

In de derde klasse B staat er voorlopig geen maat op AZC, de club uit Zutphen is lijstaanvoerder en kan de sterke competitiestart zondag bekronen met de eerste periodetitel. Enige resterende concurrent in de strijd om de periodetitel is Witkampers, de club uit Laren heeft een achterstand van drie verliespunten.

Na de degradatie uit de tweede klasse is AZC een niveau lager voortvarend aan de competitie begonnen. Zes van de zeven duels werden gewonnen, alleen op bezoek bij SC Rheden werd met 1-1 gelijk gespeeld. Het team van trainer Tom Polman won van Warnsveldse Boys (2-6), KCVO (3-0), VVO (0-5), GSV’38 (5-2), Sportclub Lochem (4-3) en SML (2-1). De meest productieve club uit de competitie wacht zondag wel een zware uitwedstrijd in Apeldoorn. Het als derde geklasseerde Robur et Velocitas won de laatste drie wedstrijden en is op Sportpark Kerschoten dit seizoen nog zonder nederlaag.

Witkampers speelt in Laren tegen VVO en heeft op 17 december nog een inhaalwedstrijd in Vaassen tegen KCVO tegoed. Wanneer AZC zondag in Apeldoorn verliest, kan het defensief ijzersterke Witkampers de eerste periodetitel nog op doelsaldo veroveren. In de wedstrijden tegen VVO en KCVO zal dan behalve twee overwinningen ook nog het verschil in doelsaldo goed gemaakt moeten worden, AZC staat op +17, Witkampers op +9.

Stand bovenin de 3e klasse B:
1. AZC 7.19 (26-9)
2. VDZ 7.15 (20-6)
3. Robur et Velocitas 7.14 (12-6)
4. Witkampers 6.13 (10-1)
5. GSV’38 7.13 (14-14)

Programma zondag 19 november:
Robur et Velocitas- AZC
VDZ- Warnsveldse Boys
Witkampers- VVO
Colmschate’33- GSV’38

Zondag 17 december:
KCVO- Witkampers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |