Home Laatste Nieuws KNVB: ‘Informatie en bepalingen over afgelastingen en inhaalwedstrijden’

KNVB: ‘Informatie en bepalingen over afgelastingen en inhaalwedstrijden’

door Redactie
0 reacties

Het is al een aantal weken slecht weer en er komen nog koude maanden aan. Veel wedstrijden worden afgelast, met name in regio’s waar weinig kunstgrasvelden zijn. In dit artikel staat informatie over het afgelasten en het inhalen van wedstrijden.

Afgelastingen

Door het slechte weer kan het zijn dat (een deel van de) velden niet bespeelbaar zijn. Als wedstrijden worden afgelast, is het ten eerste zaak op duidelijk te communiceren naar tegenstanders. Let op: het uitwijken naar kunstgras is verplicht voor de standaardcompetities.

Voorrangsregeling gedeeltelijke afgelasting

Hou er bij een gedeeltelijke afgelasting rekening mee dat wedstrijden uit categorie A voorrang moeten krijgen boven wedstrijden uit categorie B.
Alle bekerwedstrijden gelden bij afgelasting als categorie A, dus ook bekerwedstrijden voor lagere senioren en junioren.
Een bekerwedstrijd uit categorie B voorrang heeft op een competitiewedstrijd uit categorie A zonder periodetitels.
Voor meer informatie hierover verwijzen we naar artikel 2.4.3 uit het Handboek Competitiezaken.

Inhalen

Categorie A

Eventueel afgelaste wedstrijden bij competities uit categorie A worden door de KNVB opnieuw ingepland. Als het nodig is, worden ze doordeweeks gespeeld. Dit kan ten koste gaan van trainingen. We rekenen daarbij op medewerking van de thuisclub.

Categorie B (meiden en junioren)

Eventuele afgelaste wedstrijden bij deze categorieën worden ingepland op zaterdag 16 december 2023. Dit is de enige inhaalzaterdag in fase 2. Mochten er meer afgelaste wedstrijden zijn, dan worden deze door de KNVB niet meer ingepland. Wel kunnen deze wedstrijden, net als bij de pupillen, in onderling overleg gespeeld worden. Al ingeplande doordeweekse wedstrijden in categorie B kunnen ook in onderling overleg verplaatst of niet gespeeld worden. De uiterste datum waarop wedstrijden uit fase 2 gespeeld kunnen worden, is 31 januari (zie artikel 2.8.3. van het Handboek Competitiezaken).

Wanneer beide verenigingen overeenstemming hebben bereikt over de nieuwe datum en tijd, kan dit worden gemaild naar contact@knvb.nl. Let op: Voor het herindelen van de teams voor fase 3 wordt de stand van 16 december 2023 aangehouden. Wedstrijden die na deze datum worden gespeeld, tellen wel mee voor de eindstand, maar niet voor het maken van de nieuwe indelingen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |