App Icon

VoetbalGelderland

Home Interviews Eldenia: stadsclub met dorpskarakter

Eldenia: stadsclub met dorpskarakter

Secretaris Martijn Elbers aan het woord over zijn club

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Eldenia speelt al sinds mensenheugenis een centrale rol in de wijk Elden in de gemeente Arnhem . Voetbal Gelderland sprak met Martijn Elbers die onder meer als secretaris, assistent-trainer/ teammanager van het eerste team zeer actief is bij de vereniging die gezelligheid en prestaties combineert

Eldenia:
Eldenia werd in december 1945 opgericht en bestaat dus bijna 78 jaar. De club heeft momenteel 800 spelende leden en bijna 1100 leden. Het in het zwart-wit geklede Eldenia doet dit seizoen met 62 teams mee aan de competitie. Verder valt op dat de club in alle denkbare onderdelen actief is: heren, dames, jeugd, G-voetbal en zaalvoetbal.

Onderscheidend karakter:
Elbers: ,,Eldenia is een stadsclub met een dorpskarakter. Ondanks dat we best een grote vereniging zijn, kennen wij elkaar. Onze leden komen behalve uit Elden vooral uit de Arnhemse wijken De Laar Oost, De Laar West en Elderveld.

Jeugd:
In het verleden speelden er jeugdteams van Eldenia in de landelijke competities, tegenwoordig komen de hoogste jeugdteams vooral uit in de hogere regionale divisies. Elbers: ,,Dat is ook een verhaal van de aantallen, minder aantallen heeft ook gevolgen voor de kwaliteit. Elden is een vergrijsde wijk, maar toch zijn wij heel erg tevreden over onze jeugdafdeling. Wij hebben heel veel vrijwilligers die de cultuur van de club goed uitdragen en er is voor iedereen een plek te vinden bij Eldenia. Daarnaast zijn wij partnerclub van buurman Vitesse en hebben wij via de voetbalschool van Ali Ibrahim op Sportpark Elden ook een mooie link met De Graafschap.”

Eerste team:
Het eerste herenteam van Eldenia komt uit in de zware derde klasse C, met 9 punten uit zes wedstrijden staat Eldenia momenteel op plek acht in de middenmoot. De selectie wordt dit seizoen voor het eerst getraind door René Knuiman. Elbers is als assistent-trainer en teammanager ook nauw betrokken bij het eerste elftal: ,,De samenwerking met René bevalt ons goed. Onze doelstelling is allereerst natuurlijk handhaving, maar we proberen bovenin de middenmoot mee te spelen en ons met een periodetitel voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse plaatsen zou heel mooi zijn.”

Trainingskamp:
Na goed en leuk contact met trainingskamp.com hebben we ook voor deze winterstop weer een prachtig trainingskamp geboekt. In januari gaat het eerste mannenteam van Eldenia op trainingskamp naar het Spaanse Malaga, een ideale activiteit in het kader van de teambuilding.

Vrouwen 1:
Het eerste vrouwenteam komt al jaren uit in de Topklasse, het hoogste amateurniveau. Doordat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Saestum met 1-2 verloren werd, staat Eldenia op de elfde en voorlaatste positie. Elbers: ,,Tot nu toe vallen de resultaten tegen, maar de speelsters en de staf doen er alles aan om resultaat te boeken”.

G-Voetbal:
Eldenia is met twee seniorenteams, een jeugdteam en een flink aantal spelers die alleen trainen erg actief bij de kwetsbare doelgroepen. Elbers: ,,Dankzij onze geweldige begeleiding lukt het Eldenia om hier een actieve rol in te spelen en ook mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Indien nodig hebben wij ook contact met de omliggende verenigingen om een aanbod op maat aan te bieden.”

Voorzitter:
Eldenia is al bijna twee jaar op zoek naar een nieuwe voorzitter. Momenteel zijn er vier bestuursleden actief en is de positie van voorzitter al ruim een jaar vacant. Elbers: ,,Twee jaar geleden heeft Piet de Leeuw te kennen gegeven te willen stoppen als voorzitter. Hij is nog wel als voorzitter van de sponsorcommissie actief binnen de club en ook nog beschikbaar voor advies en overleg. Het is lastig om mensen voor kaderfuncties te vinden en helemaal voor een bestuursfunctie. Wellicht brengt dit artikel het balletje weer aan het rollen, want we versterken het bestuur heel graag zo snel mogelijk met een geschikte voorzitter.”

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |